Завантаження ...
banner
banner

Чернігівщина знову не готова до послаблення карантину

Станом на 15 червня 10 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів. Такі дані опубліковано на сайті МОЗу, пише

Чернігівщина, карантин, послаблення

Станом на 15 червня 10 регіонів України та місто Київ не відповідають усім необхідним критеріям для послаблення протиепідемічних заходів. Такі дані опубліковано на сайті МОЗу, пише cheline.

Перехід областей до другого етапу карантину, що передбачає послаблення карантинних обмежень, можливий за умови відповідності епідситуації в області визначеним критеріям.

Ці критерії відображають контроль за передаванням вірусу, рівень спроможності лікувальної мережі, закладів епідеміологічного профілю та системи охорони здоров’я загалом протидіяти поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 і, відповідно, дають змогу контролювати епідемічну ситуацію на досягнутому на поточну дату рівні.

Згідно з даними МОЗ, до послаблення карантину наразі не готові м. Київ, Вінницька, Волинська, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Рівненська, Тернопільська, Чернівецька та Чернігівська області.

Неможливість переходу на наступний етап зняття карантинних обмежень у цих областях пояснюється високою кількістю нових випадків COVID-19 за останні 7 днів на 100 000 населення, великою завантаженістю ліжок у закладах охорони здоров’я та низьким охопленням населення ПЛР-тестуванням на коронавірус. 

Аналіз епідемічної ситуації станом на 15 червня 2020 року в регіонах

Чернігівщина, карантин, послаблення

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: