Завантаження ...
banner
banner

Вже у липні в Ніжині за гроші можна буде перевіритись на коронавірус

На минулій сесії Ніжинської міської ради прийняли рішення про виділення 500 тис. грн на закупівлю імуноферментного аналізатора, який дасть змогу швидко та якісно проводити діагностику на наявність

лікарня, лабораторія, коронавірус, аналізи, гроші

На минулій сесії Ніжинської міської ради депутати  прийняли рішення про виділення 500 тис. грн на закупівлю імуноферментного аналізатора і необхідних реактивів, який дасть змогу швидко та  якісно проводити діагностику на наявність коронавірусу.


На черговому засіданні виконавчого комітету Анатолій Лінник розповів, що орієнтовно з липня у Ніжині запрацює власна лабораторія для діагностування коронавірусу. 

Зараз вивчається питання, які групи людей будуть обов'язково і безкоштовно діагностуватись на коронавірус, а також розрахунок собівартості проведення такого аналізу бажаючим

"Зрозуміло, що будуть витрати на відповідні реагенти і їх потрібно буде постійно закуповувати, адже звернень буде багато, - розповідає міський голова. - У зв'язку з цим ми очікуємо значну кількість підтверджених випадків COVID-19. 

Тож, користуючись нагодою, закликаю усіх ніжинців у літній період, коли почуття небезпеки зникає, потрібно берегти себе і дотримуватись протиепідеміологічних заходів... Я розумію, що хочеться повернутися до нормального життя, але вимоги залишаються незмінними".

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: