Завантаження ...
banner

Для ніжинських бібліотек хочуть закупити 100 книжок В. Шкляра

У Ніжинській міській бібліотечній системі може з'явитися 100 книжок письменника Василя Шкляра. "Чорне сонце", "Чорний ворон", Маруся", "Троща" – ці 4 сюжети присвячені темі захисників, темі АТО

В. Шкляр, книжки, бібліотеки, кошти

У Ніжинській міській бібліотечній системі може з'явитися 100 книжок письменника Василя Шкляра. "Чорне сонце", "Чорний ворон", Маруся", "Троща" – ці 4 сюжети присвячені темі захисників, темі АТО і вкладені в позакласне читання та в університетські програми.

Сьогодні на засіданні бюджетної комісії депутат Ігор Шалай запропонував закупити по 25 книжок кожного сюжету. "Щоб у школах та бібліотеках Ніжина з'явилися куточки патріотичного виховання", – додав І. Шалай і підкреслив, що така домовленість з Шклярем виникла після приїзду письменника до Ніжина.

За словами депутата, ще тоді було прораховано, що на придбання цих чотирьох примірників потрібно 11 тисяч 377 грн. Але наразі вільних коштів немає, тож, щоб придбати книжки, треба виділення додаткових коштів.

Заступник міського голови Ігор Алєксєєнко зауважив, що куточки патріотичного виховання в Ніжині є і створені вони давно, ще до початку гарячої фази війни. До того ж, творами В. Шкляра Ніжинська міська бібліотечна система забезпечена в повному обсязі.

"Якщо мова йде про популяризацію творів цього письменника, то ми готові отримати їх у дар для бібліотеки, але зараз ми обнулили всі соціально-гуманітарні програми", – прокоментував І. Алєксєєнко.

Утім, члени бюджетної комісії проект рішення підтримали. Завтра його мають розглянути на засіданні сесії міськради.

Валентина Пильник
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: