Завантаження ...
banner
banner

Спасо-Преображенському храму виділять кошти на реставрацію

Спасо-Преображенська, або Тарасова церква, була зведена в далекому 1757 році. Храм має непросту історію. У 1941 р. приміщення церкви разом з військовим майном спалили. А після війни, наприкінці

Спасо-Преображенський храм, реставрація, кошти, сесія

Спасо-Преображенська, або Тарасова церква, була зведена в далекому 1757 році. Храм має непросту історію. У 1941 р. приміщення церкви разом з військовим майном спалили. А після війни, наприкінці 1950-х років, з допомогою вибухівки знищили. З 2002 року в церкві розпочались відновлювальні реставраційні роботи. Але так повільно...

На засіданні бюджетної комісії сьогодні знову підняли питання реставрації Спасо-Преображенського храму.

Отець Петро, який завітав на засідання, зазначив: "Уже третій рік тягнеться історія з проектом реставрації Спасо-Преображенської церкви".

Минулого року було виділено 100 тис. грн на проект, із яких 50 тис. було використано. Ще 50 були зняті, як невикористані. Вони були прописані в програмі, але фінансування не було. Проектант виконував роботи, і кошти за це буде повернуто.

"Проект зараз знаходиться на стадії завершення, але ще потрібно пройти експертизу. Сума на проходження експертизи – 2% від кошторису, тобто 16 тис. 800 грн", – зазначив отець Петро.

Члени комісії одноголосно підтримали необхідність реставрації храму. До питання виділення коштів повернуться завтра, на сесії міськради.

Підготувала Валентина Пильник
Фото з мережі
 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: