Завантаження ...
banner
banner

Вже не 12, а 18 тон. Де і які вантажівки можуть їздити Ніжином?

Сьогодні, 2 липня, на черговому засіданні виконавчого комітету розглянули і прийняли рішення "Про заборону руху вантажних транспортних засобів, загальна маса яких перевищує 18 тон по м. Ніжину"

вантажівки, рух, місто, контроль, вага

Сьогодні, 2 липня, на черговому засіданні виконавчого комітету розглянули і прийняли рішення "Про заборону руху вантажних транспортних засобів, загальна маса яких перевищує 18 тон по м. Ніжину".

Повідомляє mynizhyn.com.

Нагадаємо, що раніше Ніжином могли рухатися вантажівки, маса яких не перевищує 12 тон.

Із заявою про підвищення максимально дозволеної ваги вантажних автомобілів до Ніжинського виконавчого комітету звернулися підприємства, організації та автоперевізники Ніжина, що використовують великоваговий автотранспорт.

Вантажівки з масою 18 тон можуть заїжджати в місто, якщо їх власник має юридичну адресу в Ніжині. Це погоджено з поліцією.

Вантажівки з масою 24 тонни з максимальним навантаженням на вісь до 7 тон можуть рухатися Ніжином по таких вулицях:

- Носівський шлях (зі сторони об’їзної дороги); 

- вул. Шевченка (від вул. Носівський Шлях) до перехрестя з вул. Г. Корчагіна; 

- по пров. Урожайний (з вул. Носівський Шлях); 

- по вул. Прилуцькій (зі сторони с. Хвилівка) до вул. Шаумяна; 

- по вул. Борзнянський шлях (зі сторони с. Вертіївка) до сектору митного оформлення № 2 митного поста «Прилуки» (м. Ніжин вул. Борзнянський Шлях 57 Г). 

вантажівки, рух, місто, контроль, вага

Член виконавчого комітету Геннадій Личманенко поцікавився, як саме визначають вагу вантажних автомобілей. Начальник УЖКГ та Б Анатолій Кушніренко розповів, що мау вантажного транспорту перевіряють за технічним паспортом. У Вертіївці поліція має спеціальні ваги.

У свою чергу заступник міського голови Григорій Олійник додав, що поліція, ще у попередні роки для покращення роботи за контролем руху вантажних засобів, рекомендувала придбати відповідні ваги. І тоді йшла розмова, що дорожня служба області готова ввести у штат працівників для вчинення цієї діяльності. Але такі ваги на той час коштували більше 1,5 мільйона гривень. На ссьогодні питання щодо контролю за рухом вантажного транспорту по місту залишається відкритим і актуальним.

"Вводимо на 24 тонни, а 18 тон, щоб зберегти дорожньо-транспортну мережу міста. По факту ви зараз бачите, що по місту рухається транспорт більше 12 тон", - прокоментував Григорій Миколайович.

Зазначимо, що деякі підприємства у Ніжині активно використовують дорожньо-транспортну мережу, "добивають" і без того розбиті дороги, але вкладуватись у ремонт не хочуть. Наприклад, така ситуація із дорогою біля залізничного мосту по якій дозволено рух вантажного транспорту у 24 тонни. Дорога розбита, жителі неодноразово зверталися з проханням відремонтувати дорожнє покриття. Але міський бюджет не резиновий, а завод, куди постійно їдуть вантажівки, та дорога і так влаштовує. 

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: