Завантаження ...
banner

Рятувальники з Ніжина здійснили 38 польотів на Західній Україні

Ще нещодавно газета «Чернігівщина» писала про те, як рятувальники з Ніжинського спеціального загону – єдиного в Україні державного авіаційного підрозділу ДСНС ліквідовують

рятувальники, допомога, повінь, Західна Україна

Ще нещодавно газета «Чернігівщина» писала про те, як рятувальники з Ніжинського спеціального загону – єдиного в Україні державного авіаційного підрозділу ДСНС ліквідовують пожежі у Чорнобильській зоні відчуження і не тільки, а нині хлопці активно допомагають постраждалим людям на Західній Україні подолати наслідки негоди. 

Раніше ми писали: Ніжинські рятувальники допомагають людям на Західній Україні. Відео

Ніжинські рятувальники забезпечують доставку питної води та продуктів харчування у селища й міста, де розмило дороги. Також гелікоптером доставляють до лікарні тих, кому потрібна невідкладна допомога. 

З 22 по 30 червня під час ліквідації наслідків повені та території Івано-Франківської та Закарпатської областей було здійснено 38 польотів, перевезено 63 пасажири та тисячі кілограмів вантажу

рятувальники, допомога, повінь, Західна Україна

«Ситуація на Західній Україні справді критична, - розповідає командир Ніжинського спеціального авіаційного загону, полковник служби цивільного захисту Іван Коробка. - Затоплення перевищує масштаб 2008 року.

Найскладніша ситуація спостерігається в гірських районах, де здебільшого постраждали дороги і мости, а доставка повітряним транспортом тривалий час була ускладнена погодними умовами. Видимість дуже обмежена, тож доставляли туди, куди дозволяла погода. Вода, хліб, продукти харчування, медикаменти – це основні речі, які постачаємо постраждалим людям. 

Ось, наприклад, 22 червня гелікоптером EC225LP було перевезено 6,5 тонн продуктів харчування та чотири тонни питної води. Також з гори Роги, яка знаходиться на кордоні з Румунією, було доставлено до медичного закладу породіллю та виконано заміну гірських рятувальників на горі Піп Іван. 

рятувальники, допомога, повінь, Західна Україна

24 червня для гвинтокрила EC-145 «Eurocopter» було поставлене завдання про переліт в село Ільці Верховинського району для завантаження питної води, їжі та медикаментів і подальшої їх доставки в населені пункти, до яких стихія розмила дороги і зруйнувала мости. 

Після доставки в село Дземброня всього необхідного було ухвалено рішення про евакуацію вагітної жінки з маленькими дітьми і доправлення їх до медичного закладу. Також наші гелікоптери здійснюють перевезення пасажирів, загалом хворих. Нашим завдання було і є, насамперед, врятувати життя і зберегти здоров’я людей». 

Допомога постраждалим районам Прикарпаття продовжується й нині. Рятувальники, правоохоронці, Нацгвардія, дорожники та волонтери щодня ліквідовують наслідки негоди.

Сніжана БОЖОК
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: