Завантаження ...
banner

На Шевченка розмітили чотири смуги руху: чи виділили місце для велосипедистів?

У Ніжині минолого тижня почали наносити нову дорожню розмітку. Як ми повідомляли раніше, дані роботи виконують спеціалісти зі Львова. Всього по Ніжину нанесуть 35 км горизонтальної

розмітка, дорога, вулиця Шевченка, велосипедисти

У Ніжині минолого тижня почали наносити нову дорожню розмітку. Як ми повідомляли раніше, дані роботи виконують спеціалісти зі Львова. Всього по Ніжину нанесуть 35 км горизонтальної (поздовжньої) розмітки і 2 тис. 300 кв. метрів поперечної. Коштує це 600 тис. грн.

Читайте також: Розмітку на ніжинських вулицях робитимуть спеціалісти зі Львова 

На вулиці Шевченка вже майже закінчили наносити дорожню розмітку. Вперше на цій вулиці розмітили 4 смуги руху (раніше завжди наносили тільки 2). Але окремої доріжки для велосипедистів немає, хоча в минулому році така доріжка була і на ній був нанесений знак велосипеда.

розмітка, дорога, вулиця Шевченка, велосипедисти

Як пояснив журналістам mynizhyn.com начальник УЖКГ та Б Анатолій Кушніренко, велосипедисти повноцінні учасники дорожнього руху, тому будуть їздити на крайній смузі разом з автомобілями. Це згідно встановлених правил. Чотири смуги нанесені від зупинки "Об'їжджа" до ТПО. На вулиці Шевченка ще нанесуть бокову лінію.

Також місце для руху велосипедистів передбачене зокрема на вулиці Московській і вулиці Незалежності, оскільки ширина цих вулиць це дозволяє.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: