Завантаження ...
banner

Заборгував сотні тисяч гривень і самовільно відновив припинене газопостачання

Жителю міста Носівка припинили газопостачання через борги – 209 тисяч гривень за газ і 17 тисяч за розподіл газу. Після цього, як виявили працівники Ніжинського відділення АТ «Чернігівгаз»

борг, газ, підключення, штраф

Жителю міста Носівка припинили газопостачання через борги – 209 тисяч гривень за газ і 17 тисяч за розподіл газу. Після цього, як виявили працівники Ніжинського відділення АТ «Чернігівгаз», він самовільно відновив його. 

Такий вчинок - це порушення не лише умов постачання і розподілу газу, а й правил користування ним, яке наражає на велику небезпеку інших людей! Газовики від’єднали споживача від газової мережі. Знову користуватися газом він зможе після сплати боргів та нового підключення.

Нагадуємо – якщо через матеріальні труднощі у Вас накопичився борг, Ви можете написати в наших Центрах обслуговування клієнтів заяву про його погашення частинами. Припинення газопостачання – це крайній крок, до якого доводиться вдаватися газорозподільній або газопостачальній компаніям. Спочатку споживачам, у яких виникла заборгованість,  надсилають повідомлення про це. Погасити її потрібно протягом місяця, або ж реструктуризувати і сплачувати частинами. І лише якщо боржник не зробить цього, йому надсилають попередження про припинення газопостачання з встановленою датою відключення. 

Права та обов'язки споживачів природного газу та Оператора ГРМ передбачені Договором розподілу природного газу та Кодексом газорозподільних систем. В них зазначено, що споживач має право на цілодобове та безпечне отримання газу, на вільний доступ до інформації про тарифи, на отримання послуг з технічного обслуговування та ремонту газових приладів. У свою чергу він зобов’язується виконувати правила безпеки систем газопостачання, забезпечувати цілісність пломб та газових лічильників, передавати їх  показники, допускати представників газової служби до приміщень з газовими приладами та вчасно сплачувати за використаний природний газ та його розподіл.

ЧЕРНІГІВГАЗ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: