Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська обдарована молодь: 6 студентів і 2 учнів отримають стипендію

Сьогодні, 9 липня, на черговому засіданні виконавчого комітету розглянули і прийняли рішення "Про затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та студентською молоддю

стипендія, молодь, студенти, учні

Сьогодні, 9 липня, на черговому засіданні виконавчого комітету розглянули і прийняли рішення "Про затвердження кандидатур на отримання стипендій обдарованою учнівською та  студентською молоддю міста на IІ півріччя 2020 року".

Повідомляє mynizhyn.com.

6 студентів будуть отримувати 6 місяців по 1200 грн, а 2 учнів - 950 грн. Всього на це з бюджету міста піде 54 тис. 600  грн. 

Тож стипендію серед обдарованих студентів отримають:

1. Гуторка Катерина - студентка ІІІ курсу історико-юридичного факультету ОПП Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя. 

стипендія, молодь, студенти, учні

Протягом трьох років є постійним учасником та співорганізатором конкурсів, фестивалів, проектів, тематичних балів факультетського, університетського та регіонального рівнів. Є постійною представницею факультету та університету на різноманітних зустрічах з політичними лідерами, письменниками та науковцями. Була членом студентської ради, зараз представляє факультет у профспілковій організації студентів університету. Є учасницею студентського проекту «NaStile». 

Активно займається науковими дослідженнями.

2. Медведєв Владислав - вихованець КДЮСШ НМО ФСТ «Спартак» з 2010 року, студент ВП НУБіП «Ніжинський агротехнічний інститут» (група МН-181).

За період 2019 року має такі спортивні досягнення:

- ІІ призер Чемпіонату України з бойового самбо серед юнаків старшого віку  82 кг.     
               
- 13-14.04.19. м.Київ. Чемпіон Європи  з бойового самбо серед юнаків старшого віку  82 кг.

- 26-28.09. м.Жешов (Польща). Переможець Кубку України з бойового самбо серед юнаків старшого віку  82 кг 01-02.11.19. м. Київ. Переможець конкурсу ВП НУБіП НАТІ , «Студент року -2019», номінація « Спортсмен року». 

стипендія, молодь, студенти, учні

Затверджений у складі національної збірної команди України з бойового самбо (юніори). Є кандидатом у майстри спорту України з бойового самбо.

3. Швед Юлії - студентка IV курсу, спеціалізації Лікувальна справа (група 4фБ) Ніжинського медичного коледжу Чернігівської обласної ради.

стипендія, молодь, студенти, учні

За три роки навчання у коледжі Юлія проявила себе як обдарована, творча особистість у багатьох напрямках навчальної і громадської діяльності. При цьому її вирізняють надзвичайна ініціативність, висока відповідальність, захопленість своєю справою. Навчається Юлія тільки на відмінно, проявляючи особливу зацікавленість до вивчення медицини.

Учасниця творчих конкурсів, активна учасниця благодійних акцій.

4. Чайка Юлія - студентка ІІІ курсу навчально-наукового інституту мистецтв імені Олександра Ростовського, спеціальність «Хореографія» Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя.

стипендія, молодь, студенти, учні

Брала участь у міській шоу-програмі «Ніжин  О»жив», у Покровському ярмарку 2018-2019 рр. Неодноразово виступала на сцені міських заходів «Людина року», концерт до Міжнародного Дня 8 Березня, благодійного концерту. Учасниця обласного конкурсу «Надія» серед шкіл естетичного виховання. Лауреат Міжнародного  конкурсу «Квітневі викрутаси» - 2019 р.

5. Денисенко Марини - студентка ІІІ курсу спеціалізації «Народне пісенне мистецтво» (академічний спів) КВНЗ «Ніжинський коледж культури і мистецтв імені Марії Заньковецької» Чернігівської обласної ради.

стипендія, молодь, студенти, учні

Навчається у коледжі культури і мистецтв з 01 вересня 2017 року на спеціалізації «Народне пісенне мистецтво (академічний спів)». Активна учасниця як міських концертів, так і міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів.

6. Ластовець Марина - учениця ДНЗ «Ніжинський професійний аграрний ліцей Чернігівської  області».

У листопаді 2019 р. брала участь у І етапі олімпіади з хімії та здобула ІІ місце.

Вона є членом гуртка художньої самодіяльності «Джерело» та займається організацією учнівських виставок творчих робіт, є ведучою загальноліцейних концертів та різноманітних урочистостей. 

Серед обдарованих учнів стипендію отримають:

1. Зимуха Єгор - учень 9-А класу ЗОШ № 10.

стипендія, молодь, студенти, учні

Єгор завжди виявляє цілеспрямованість в оволодінні програмовим матеріалом. Віддає перевагу вивченню предметів гуманітарного циклу. Хлопець має високий інтелект. У 2019-2020 н. р. серед учасників І (міського) та ІІ (обласного) етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук України виборов перемогу, здобувши почесне І місце у науковому відділенні «Філософія та суспільствознавство», у науковій секції «Правознавство». 

2. Примушко Андрій - вихованець ракетомодельного гуртка Ніжинської станції юних техніків,  учень 8 класу гімназії № 2.

стипендія, молодь, студенти, учні

Займається у гуртку з 2015 року. За роки навчання пройшов шлях від гуртківця-початківця до спортсмена-юніора, члена Національної збірної команди України з ракетомодельного спорту. Серед кращих спортсменів-ракетомоделістів Андрій представляв досягнення ракетомодельного спорту Ніжина під час урочистостей.

Це не всі перераховані досягнення цих талановитих студентів і учнів. Більш детально інформацію про їхні досягнення можна переглянути у проекті рішення.

Вітаємо наших талановитих студентів і учнівта бажаємо майбутніх звершень, перемог і досягнень!

Наталія Нікітіна
Фото з Facebook
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: