Завантаження ...
banner
banner

Дослідження методом ІФА безкоштовним у Ніжині не буде

Власна лабораторія для діагностування коронавірусу в Ніжині скоро розпочне свою роботу. Втім, безкоштовних послуг у ній не буде. На сьогоднішньому засіданні виконкому розглянули

коронавірус, лабораторія, платна медична послуга

Власна лабораторія для діагностування коронавірусу в Ніжині скоро розпочне свою роботу. Втім, безкоштовних послуг у ній не буде. 

На сьогоднішньому засіданні виконкому розглянули проект рішення про встановлення тарифу на платну медичну послугу – проведення дослідження методом ІФА КНП "Ніжинська міська лікарня".

Гендиректор міськлікарні Олександр Костирко підкреслив, що для проведення дослідження таким методом, потрібно застосувати більше 70 реактивів. Результат буде відомий цього ж дня. "Це не просто взяти кров, її треба відцентрифугувати, там маса роботи", – зазначив Олександр Михайлович. 

Дослідження методом ІФА вартуватиме 195 грн. Ціна не залежатиме від того, є у вас направлення від лікаря, чи немає.

"Це обстеження не входить у повний пакет лікарської допомоги, – розповів зазначив
 mynizhyn.com О. Костирко.– Все це має бути на платній основі. Ми порахували і реактиви, і енергоносії, і роботу лаборантів...

У порівнянні з приватними медцентрами Ніжина це втричі дешевше. Щодо пільгових категорій населення – ми не повинні це робити безкоштовно, такими категоріями опікуються соціальні служби.

Ми – комунальне некомерційне підприємство, а не волонтери чи благодійники. Тож безкоштовних досліджень не буде. І, якщо ми будемо проводити таке дослідження нашим медикам, то оплачуватимемо його з бюджету нашого закладу.

До речі, Чернігівський лабораторний центр фінансується державою.

У ніжинців є вибір: зробити  дослідження методом ІФА за 195 грн у Ніжині, в лабораторії при міськлікарні, чи за 400-600 грн у приватній клініці міста, або ж, маючи направлення від сімейного лікаря, зробити це в Чернівському лабораторному центрі безкоштовно".

Імуноферментний аналізатор і необхідні реактиви до Ніжина ще не надійшли. "Очікуємо завтра, – говорить О. Костирко. – Отримаємо обладнання, а потім уже думатимемо про відкриття".
 
Валентина Пильник
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: