Завантаження ...
banner

Де на Чернігівщині найбільше сміття і хто його має прибрати

Виявляти та швидко реагувати на появу стихійних смітників стало значно легше з появою Інтерактивної мапи Міністерства екології та природних ресурсів України. Завдяки такому ресурсу будь-хто може

стихійні сміттєзвалища, екологічна мапа

Виявляти та швидко реагувати на появу стихійних смітників стало значно легше з появою Інтерактивної мапи Міністерства екології та природних ресурсів України. Завдяки такому ресурсу будь-хто може розмістити тосне місце знаходження смітника.

До слова, і прибрати його може будь-хто.

За 4 роки функціонування екологічної мапи до Департаменту екології та природних ресурсів ОДА надійшло 319 звернень щодо виявлених сміттєзвалищ у Чернігівській області. Найбільше – з обласного центра, Козелецького, Ічнянського та Чернігівського районів. З початку цього року отримано 115 таких повідомлень.

Ліквідацією несанкціонованих смітників займаються місцеві органи влади. Здебільшого сміттєзвалища прибирають упродовж місяця з дня отримання електронного звернення. Та після введення карантинних заходів у більшості випадків ця робота була призупинена, наразі з послабленням карантинних обмежень процес ліквідації безхазяйних відходів поступово відновлюється.

На сьогодні залишається неприбраним 17 сміттєзвалищ – в містах Чернігів і Новгород-Сіверський, а також у Бобровицькому, Варвинському, Козелецькому, Менському, Ніжинському та Чернігівському районах.

Крім того, на розгляді перебуває 6 нових звернень.

За матеріалами cntime.cn.ua
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: