Завантаження ...
banner
banner

Від початку року в Ніжині та районі сталося 102 ДТП

Незважаючи на численні заходи, що вживаються поліцією з метою профілактики вчинення порушень на дорогах міста та району, сумна статистика ДТП продовжує зростати. Навіть попри те, що рахунок осіб

ДТП, поліція, відповідальність

Незважаючи на численні заходи, що вживаються поліцією з метою профілактики вчинення порушень на дорогах міста та району, сумна статистика ДТП продовжує зростати, повідомляє Ніжин Поліція.

Навіть попри те, що рахунок осіб, притягнених до відповідальності за порушення ПДР від початку року пішов далеко за три тисячі (3 125), а сума стягнених штрафів обчислюється сотнями тисяч гривень (234 тис. грн.), водії продовжують сідати за кермо у стані алкогольного сп’яніння, перевищують встановлені законом обмеження швидкості, допускають небезпечні маневри, не виконують вимоги світлофорів та дорожніх знаків.

Найгірше, це коли таке, відверто безвідповідальне, ставлення до виконання елементарних вимог призводить до дорожньо-транспортних пригод. Лише задумайтесь: від початку року на території м. Ніжина та району сталося 102 ДТП (у 2019 – 92), в яких травмувалися 32 особи, серед яких 4 дітей. 9 осіб загинули: померли від отриманих травм на місці події, по дорозі до лікарні чи у відділенні реанімації.

Що змушує водія, який випив алкоголь сісти за кермо – невідомо. Можливо впевненість у власних навичках водіння, можливо зневага до вимог законодавця, але аж ніяк не здоровий глузд. Жодної логіки нема і у діях «автогонщиків», які легковажать вимогами про встановлені обмеження швидкості, плутають вулиці міста чи села із закритими трасами для болідів формули-1, маневрують у потоці автомобілів виконуючи карколомні обгони та випередження.

Часто ДТП провокують і пішоходи, які вибігають на проїжджу частину, переходять дорогу поза спеціально облаштованими пішохідними переходами, рухаються вздовж проїжджої частини у стані алкогольного сп’яніння. Від початку року до відповідальності притягнено більше півтори сотні таких порушників (168). Кожен із них мав хибне переконання у тому, що ПДР написані лише для водіїв.

Щоденно, поліцейськими Ніжинського відділу поліції здійснюється патрулювання вулиць міста та району і щоденно виявляється близько двох десятків порушень. Так, від початку року виявлено 142 водіїв у стані алкогольного/наркотичного сп’яніння, які керували своїми автомобілями не розраховуючи, що їх упіймають. 7 з них сплатили штраф, та повторно сіли за кермо! За перевищення водіями транспортних засобів встановлених обмежень швидкості руху, не виконання вимог дорожніх знаків, правил зупинки (стоянки), порушення правил проїзду пішохідних переходів (ч. 1 ст. 122 КУпАП) складено 1270 адмінматеріалів, а водії сплачували штраф у розмірі 255 грн.
І дана робота продовжується.

Починаючи з 27 липня і аж до закінчення літа на території держави проводиться комплекс профілактичних заходів, щодо зниження рівня аварійності, посилення контролю за безпекою дорожнього руху, дотримання ПДР його учасниками, запобігання травмуванню та загибелі людей на дорогах. Це означає, що кількість патрулів на вулицях буде збільшено, а контроль за водіями і пішоходами посилено.

Окрім цього, поліцейськими проводиться обстеження аварійно-небезпечних ділянок вулично-шляхової мережі та автошляхів, задля виявлення недоліків їх утримання, що може стати причиною ДТП. Відповідні акти обстеження направляються до УПП в Чернігівській області.

З водіями проводяться бесіди, роз’яснюються норми адміністративного права про відповідальність за порушення ПДР.

Наше основне завдання – виявити порушника на дорозі раніше, ніж він спровокує ДТП, в якій травмується сам чи завдасть шкоду іншим!

Поліція закликає всіх учасників дорожнього руху до відповідального та шанобливого ставлення одне до одного. Безумовне та точне виконання правил дорожнього руху – запорука підвищення безпеки як водіїв так і пішоходів.
Будьте відповідальними!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: