Завантаження ...
banner

Чернігівщина поки що у "зеленій зоні" карантину

Останній тиждень Чернігівська область була у так званій "зеленій зоні" карантину. Це означало, що діяли найлегші епідміологічні обмеження. Учора, 7 серпня, ряд ЗМІ повідомили, що частина районів області потрапила

Чернігівщина, карантин, жовта зона, зелена зона

Останній тиждень Чернігівська область була у так званій "зеленій зоні" карантину. Це означало, що діяли найлегші епідміологічні обмеження. Учора, 7 серпня, ряд ЗМІ повідомили, що частина районів області потрапила у "жовту зону". Однак інформація виявилась недостовірною, пише cntime.cn.ua.

Із 1 серпня в Україні змінилась формула адаптивного карантину. Які обмеженні і де саме діють відтепер прийматимуть у Києві: це повноваження Державної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Чернігівщина 1 серпня потрапила до "зеленої зони". Це значить, що діють найлегші епідеміологічні обмеження. Серед них, обов'язок перебувати у масці чи респіраторі у громадських місяцях та магазинах. Обмеження на кількість пасажирів у транспорті: не більше, аніж місць для сидіння. Робота закладів громадського харчування, ресторанів та нічних клубів до 23.00 і не довше та деякі інші.

До речі, всі 4 місяці дії надзвичайної ситуації, спричиненої covid-19, в Чернігівській області органи влади намагались приймати виважені рішення, уникати різких заборон та дій, які б шкодили економіці. Завдяки цьому та діям лікарів, Чернігівщина одна з перших областей вийшла із суворого карантину ще у травні.

Втім за останній тиждень в Україні суттєво зросла кількість виявлених нових випадків covid-19. Учора був антирекорд - 1453 випадки за добу, сьогодні ще більше - 1489. Що стосується області, то 7 серпня вявлено 23 нові випадки. ПЛР-дослідження підтвердило інфікування у семи чернігівців, чотирьох жителів Ічнянського, трьох - Козелецького та одного Ніжинського районів. По два випадки зареєстровано у Прилуках, Ніжині, у Носівському і Чернігівському районах. Двоє інфікованих перебувають на лікуванні у медзакладах, решта лікуються амбулаторно.

Загалом на Чернігівщині 965 випадків захворювання COVID-19, з них: – 612 пацієнтів одужали; – 284 хворих лікуються амбулаторно; – 50 хворих госпіталізовані.

Наразі, за словами експертів, коректніше говорити про кількість активних випадків: їх в області 334.
 
Учора зранку у деяких ЗМІ оприлюднено карту, де ряд районів Чернігівської області позначено "жовтою зоною". Обмеження цієї зони не сильно відрізняються від "зеленої": додається заборона на відвідування закладів, де лікуються чи проживають старенькі. 

А за кілька годин МОЗ повідомила, що ця інформація не відповідає дійсності. Чернігівщина наразі залишається у "зеленій зоні". Єдині рішення, які прийнято: з "червоної зони" виключені міста Луцьк та Тернопіль. 

Чернігівщина, карантин, жовта зона, зелена зона

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: