Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині зросла захворюваність на COVID-19, пневмонію і навіть ГВРІ

Хтось ось уже тривалий час, майже не знімаючи, носить маски, а хтось зневажливо посміхається, почувши про коронавірус. Усі ми різні, але всі втомилися від пандемії. Однак її оберти не

Ніжин, коронавірус, пневмонії

Хтось ось уже тривалий час, майже не знімаючи, носить маски, а хтось зневажливо посміхається, почувши про коронавірус. Усі ми різні, але всі втомилися від пандемії. Однак її оберти не спадають, в тому числі, й у нашому місті. Троє медичних представників Ніжина на сьогоднішній оперативній нараді це підтвердили.

Разом з тим, зросла і захворюваність на пневмонію та на ГВРІ.

Зі слів гендиректора НЦМЛ О. Костирка, на ранок 10 серпня загалом у НЦМЛ на стаціонарному лікуванні перебуває 199 осіб. У інфекційному відділенні проходять лікування 18 пацієнтів із лабораторно підтвердженим діагнозом COVID-19, з них ніжинців – 10.

В обсерваційному відділенні на даний час перебуває 16 пацієнтів із діагнозом пневмонія. Стан хворих – середньої важкості.

"За останній тиждень зросла кількість хворих на пневмонію і зараз розглядається питання збільшення ліжкового фонду обсерваційного відділення і забезпечення додатковим медичним персоналом", – підкреслив О. Костирко.

Щодо хворих на ГРВІ та грип, то їх 68 (34 дитини і 34 дорослих). Це на 23 випадки більше, ніж за попередній тиждень.  

Представник «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» додала, що станом на 7 серпня в Ніжині в режимі самоізоляції перебувала 121 особа.

Як повідомила представник лабораторного центру Ю. Кияшко, за перший тиджень серпня у Ніжині було зареєстровано 14 хворих на COVID-19, що на 14% більше, ніж за попередній тиджень. Це – найбільший показник за увесь період спостереження. 

Загалом від початку року в Ніжині зареєстровано 54 хворих на коронавірус. З них 13 – медичні працівники (6 працюють у Ніжині). 

"За минулий тиждень збільшилася кількість звернень з діагнозом пневмонія в 2,3 рази, – акцентувала Ю. Кияшко. – Якщо на позаминулому таких звернень було 7, то за минулий тиждень – 16, із них 12 госпіталізовано, а 4 лікуються амбулаторно". 

Щодо дітей, які перехворіли коронавірусом, таких зареєстровано 2. Зі слів представника лабораторного центру, обоє лікувалися амбулаторно, по одній дитині вогнище уже закрите, інша ще лікується. У обох хвороба протікала безсимптомно.

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: