Завантаження ...
banner
banner

На базі ніжинської неврології відкриють палати для психічно хворих

У Ніжині, на базі неврологічного відділення, готуються відкрити палати для людей з хворобами психіки. Докладніше про це журналістам mynizhyn.com розповів гендиректор

психонервологічне відділення, хворі, О. Костирко

У Ніжині, на базі неврологічного відділення, готуються відкрити палати для людей з хворобами психіки. 

Докладніше про це журналістам mynizhyn.com розповів гендиректор НЦМЛ Олександр Костирко: "Така потреба існує уже давно. Наша лікарня співпрацює з Національною службою здоров'я. Ми намагаємося зробити Ніжинську лікарню самодостатньою. Національна служба здоров'я України запровадила пакет психоневрологічної допомоги хворим в умовах стаціонарного лікування.

Не секрет, що йде скорочення психіатрічних клінік та інтернатів, і сотні соціально неадаптованих людей опиняються просто на вулиці.


Читайте також У Ніжині в психоневрологічному відділенні на обліку – близько 3000 осіб


Чернігівський лікувальний заклад, який раніше обслуговував таку категорію населення, наразі веде прийом хворих вибірково (лише окремі захворювання).

Тож ми плануємо розпочати офіційне лікування психічно хворих людей на базі неврологічного відділення. Лікарня отримуватиме кошти за кожен пролікований випадок.

НЦМЛ уже заключила договір з Національною службою здоров'я.

Це будуть 2 окремі палати. Одна – чоловіча, друга, відповідно, жіноча. Одна палата розрахована на 3-4 місця. Буде діяти пост, цілодобове забезпечення. Працюватимуть тут 1 лікар і 5 медсестер".

Також О. Костирко додав, що у міській поліклініці окремо діятиме психоневрологічний кабінет.

Валентина Пильник
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: