Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині розчистять старе русло річки Баба

Протягом останнього тижня начальник відділу інфраструктури Деснянського басейнового управління водних ресурсів Руслан Орехович та начальник Ніжинської експлуатаційної дільниці провели низку

село Сальне, річка Баба, русло, розчищення

Протягом останнього тижня начальник відділу інфраструктури Деснянського басейнового управління водних ресурсів Руслан Орехович та начальник Ніжинської експлуатаційної дільниці провели низку спільних зустрічей з представниками Лосинівської ОТГ: її головою, його заступником та старостою села Сальне, представниками землекористувачів та громадських активістів Лосинівської ОТГ щодо спільного виконання робіт з очистки річки Баба в межах села Сальне. 

Повідомляє desna-buvr.gov.ua.

Розчищенню підлягає ділянка русла вищезгаданої водойми протяжністю 2 кілометри, котра слугує магістральним каналом водогосподарської системи “Рудка” Носівського району.

Було вирішено, що ОТГ проведе попередні роботи з благоустрою прилеглої до водойми території, після запланованого виділення коштів з місцевого бюджету. Також були отримані гарантії з боку представників громади про надання всебічної допомоги фахівцям Деснянського БУВР щодо забезпечення безперешкодного виконання робіт.

Річка Баба, що протікає в с. Сальне, бере свій початок на території Носівського району. Це старе русло річки, котре пролягає по низинах ландшафту. Востаннє воно було очищене в 70-х роках минулого століття. Впадає в річку Галка. Загальна довжина річки Баба складає близько 60 км.

Фото desna-buvr.gov.ua та з відкритих джерел

село Сальне, річка Баба, русло, розчищення


село Сальне, річка Баба, русло, розчищення

село Сальне, річка Баба, русло, розчищення

село Сальне, річка Баба, русло, розчищення

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: