Завантаження ...
banner

Валідаторам у громадському транспорті Ніжина – бути?

У міському транспорті Ніжина планують облаштувати систему валідаторів. Питання впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті Ніжина

громадський транспорт, валідатори, картки

У міському транспорті Ніжина планують облаштувати систему валідаторів.

Питання впровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті Ніжина обговорюється вже давно. Ось і сьогодні на черговому засіданні виконкому розглянули проект рішення «Про затвердження типового договору про організацію та обслуговування автоматизованої системи оплати проїзду у міському автомобільному транспорті не території Ніжинської міської ОТГ та про проведення конкурсу з визначення оператора автоматизованої системи обліку оплати проїзду у міському пасажирському автомобільному транспорті на території Ніжинської міської ОТГ».

Було зазначено, що це – сучасний і зручний метод, який уже застосував ряд міст в Україні.

На одній із сесій міськради депутати вже прийняли рішення про впровадження автоматизованої системи оплати проїзду в міському транспорті Ніжина. Були відповідні рішення виконавчого комітету. На сьогодні, як зазначив начальник УЖКГ та Б А. Кушніренко, залишилося затвердити проект, зробити оголошення і провести конкурс. Переможець конкурсу й буде втілювати в життя валідатори в громадському транспорті.

Валідатори мають бути розташовані біля дверей та у салоні транспорту. Пасажиру буде достатньо просто провести квитком, розміром із банківську картку, біля валідатора, – і все, проїзд оплачений.

Таким чином, за проїзд пасажир платить спеціальною карткою і отримує чек замість квитка. В кінці робочої зміни валідатор, через картку касира, видає звіт за весь робочий день – скільки коштів отримано і скільки пасажирів проїхало. 

Тож ніжинці зможуть розраховуватись у безготівковій формі.

Заступник міського голови Г. Олійник зазначив, що, можливо, буде випущено картку, яка буде використовуватися і в транспорті, й в інших соціальних сферах як картка містянина.

"Картки можуть бути випущені і за кошти місцевого бюджету, й за власні кошти, і за кошти перевізника, – розповів Г. Олійник. – Вже маємо багато цікавих пропозицій від банків на території Ніжина, які готові до співпраці на безоплатній основі при укладенні договорів. Вони можуть випустити певну кількість карток, щоб процес валідації громадського транспорту швидче розпочався". 

Проект рішення підтримали одноголосно.

Валентина Пильник
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: