Завантаження ...
banner
banner

Як будуть працювати з першого вересня освітні заклади Ніжина? Коментар від управління освіти міста

Це важливе та нагальне питання вдалося обговорити із заступником начальника управління освіти міста Ніжина паніНадією Олексіївною. Було поставлено 5 чітких питань, відповіді на які в повній мірі розкривають рівень готовності

освіта, Ніжин, школи, навчальний рік

Це важливе та нагальне питання вдалося обговорити із заступником начальника управління освіти міста Ніжина пані Надією Олексіївною. Було поставлено 5 чітких питань, відповіді на які в повній мірі розкривають рівень готовності ніжинських освітніх закладів вчасно розпочати новий навчальний рік.

Заступниця  запевнила, що заклади освіти на даний момент готові вже з 1-го вересня працювати у звичайному очному режимі, безумовно, з дотриманням постанов головного санітарного лікаря України. Аналізуючи сказане пані Надією відносно готовності освітніх закладів Ніжина виконувати всі рекомендації Міністерства Охорони Здоров’я,можемо говорити про обнадійливий позитив в цьому питанні. «Всім необхідним, від миючих засобів та до паперових рушників, ми повністю забезпечені, принаймні, на перші два місяці, а далі будемо діяти по ситуації»,- запевнила пані Надія.

З розмови вдалося дізнатися, що ремонтні роботи, заплановані поточно по закладах освіти вже реалізовані, що й засвідчила перевірка. Відносно ж діяльності та функцій піклувальних рад у закладах загальної середньої освіти,  то тут пані заступниця розповіла про  те, що директори цих закладів черговий раз пройшли тренінг, який допоміг очільникам  зосередити свою увагу на тих питаннях, які повинна розглядати піклувальна рада. Далі директори перед навчальним роком повинні подати своє положення в управління освіти відносно складу та затвердження піклувальних рад.  Надія Олексіївна запевнила, що це питання буде також вирішено.

Загалом оцінка загальної готовності закладів освіти Ніжина вчасно вступити в новий навчальний рік є достатньо позитивною. Заступниця стверджує, що з точки зору матеріального становища перед початком чергового  навчального року Ніжин абсолютно не має проблем, на відмінну від закладів із інших міст чи районів. «Працюючи із садочками ми уже наперед розуміли на що звернути увагу в закладах загальної середньої освіти відносно цього питання» - поділилася із нами Надія Олексіївна. Також вона зазначила, що є проблема людського фактору, а відтак, на її думку потрібно  ще раз попрацювати із директорами шкіл, ліцеїв, а ті, в свою чергу повинні провести відповідні наради зі своїми працівниками. Однак головне – це комунікація із батьками та дітьми, аби ті зрозуміли серйозність проблеми, адже ще ніколи не було такого вступу в новий навчальний рік, на тлі дійсно серйозної хвороби, якою є пандемія коронавірусної інфекції. 

Пані заступниця зробила анонс, що 21-го серпня планується нарада із директорами закладів загальної середньо освіти, а 28-го - педагогічна конференція. «Ми повинні навчитися жити поруч із цією хворобою, маємо боротися з нею, а робити це потрібно організовано»,-  в кінці розмови висловила свою думку заступниця начальника управління освіти Ніжина.

Станіслав Кармазін, студент НДУ
спеціальності « Журналістика»
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: