Завантаження ...
banner
banner

Медиків Ніжина навчатимуть надавати якісні медичні послуги за новою моделлю

Проект Президента України Володимира Зеленського «Emergency» охоплює дев’ять опорних лікарень Чернігівської області. Серед них – і міські медзаклади Ніжина. У Ніжинській міській лікарні

опорні лікарні, Ніжин, приймальне відділення, сучасне обладнання, навчання персоналу

Проект Президента України Володимира Зеленського «Emergency» охоплює дев’ять опорних лікарень Чернігівської області. Серед них – і міські медзаклади Ніжина.

У Ніжинській міській лікарні вже приступили до ремонтних робіт, щоб модернізувати приймальне відділення.


- В рамках програми планується модернізувати приймальні відділення всіх 9 опорних лікарень області. На сьогодні цей напрямок - один з пріоритетних у нашій роботі. Роботи вже стартували на 6 об’єктах, - зазначив Андрій Прокопенко.

Перша складова включає комплекс робіт по облаштуванню під’їзду, вхідної групи, фасаду, внутрішніх робіт та навігації.

З новинок – тактильний план будівлі, який допоможе людині з порушенням зору потрапити в необхідне приміщення. Також сюди входять навігаційні лінії, використання світових елементів, інфографіки тощо.

Друга складова – це наповнення відділень сучасним лікувально-діагностичним обладнанням.

- В рамках цього проекту приймальні відділення отримають рекордну кількість сучасного «важкого» обладнання, яке буде розподілено відповідно до потреб, і включає магнітно-резонансні томографи, ангіографи, комп‘ютерні томографи, ендоскопічне обладнання, УЗД, лабораторне обладнання. Перелік обладнання для кожної лікарні сформований, воно буде централізовано закуплено по лінії МОЗ України, - поінформував Андрій Прокопенко.

Персонал лікарень, який працюватиме в оновлених відділеннях та з новим обладнанням, пройде навчання. Його буде проводити МОЗ спільно з громадською організацією «Всеукраїнська рада реаніматологів». Окрім вивчення технічної сторони питання – користування комп’ютерним томографом, ангіографом іншими апаратами – медичних працівників будуть вчити надавати якісні медичні послуги за новою моделлю.

За матеріалами cg.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: