Завантаження ...
banner
banner

Як у Ніжинському районі готуються до нового навчального року

У 2020-2021 навчальному році в Ніжинському районі функціонуватиме 14 закладів загальної середньої освіти, міжшкільний навчально-виробничий комбінат, Комунальний позашкільний навчальний заклад

Ніжинщина, новий навчальний рік, заклади освіти, готовність

У 2020-2021 навчальному році в Ніжинському районі функціонуватиме 14 закладів загальної середньої освіти, міжшкільний навчально-виробничий комбінат, Комунальний позашкільний навчальний заклад «Центр дитячої та юнацької творчості» та 3 заклади дошкільної освіти. 

В закладах загальної середньої освіти освітні послуги отримуватимуть 944 здобувачів освіти, що на 25 дітей більше, порівняно з минулим навчальним роком.

Оптимізація мережі шкіл у сільській місцевості вимагає організації підвезення учнів до місць навчання, оскільки понад 20% дітей проживають за межею пішохідної доступності. Підвіз буде організовано з 27 населених пунктів до 9 закладів освіти, що забезпечать 10 шкільних автобусів та автотранспорт приватних перевізників, з якими щорічно укладаються договори. 93% здобувачів освіти доїжджатимуть до закладів освіти шкільними автобусами, 7% – автобусами приватних перевізників.

До початку опалювального періоду в заклади освіти району планується завезти 255,5 т торфобрикету та 405 м³ дров.

До початку нового навчального року заклади освіти забезпечені  засобами, які необхідні для дотримання санітарно-гігієнічних вимог та запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19) під час перебування учасників освітнього процесу у приміщеннях закладів освіти, організації їх підвозу та харчування.
 
За матеріалами neadm.cg.gov.ua
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: