Завантаження ...
banner
banner

Ще раз про негативні наслідки нелегальної зайнятості

Шановні шукачі роботи та роботодавці! Нелегальна зайнятість – це звичайне шахрайство - використання роботодавцями найманої робочої праці без належного оформлення трудових відносин

нелегально, робота, зайнятість, шахрайство

Шановні шукачі роботи та роботодавці!
 
Нелегальна зайнятість – це звичайне шахрайство - використання роботодавцями найманої робочої праці без належного оформлення трудових відносин. Для цього роботодавцями крім традиційного використовують й інші способи: це так звані стажування чи застосування випробувального терміну або оформлення працівника на неповний робочий час при фактичному виконанні роботи за  повний робочий час. При цьому роботодавці здебільшого трактують ці поняття на свій лад, переконуючи і себе, і працівника, що на цей період можна працівників офіційно не оформляти.
 
Що стосується «тіньової» заробітної плати, або так званої заробітної плати «в конвертах» – тут також багато цікавого.
 
Інколи підприємства (особливо це стосується малого бізнесу) платять своїм працівникам дві заробітні плати: офіційну і неофіційну. Це вигідно роботодавцю, і працівник, ніби, не ображається, оскільки йому надається можливість заощадити на податку з доходів фізичних осіб. 

Тільки ось ні керівники таких підприємств, ні їх працівники не замислюються про ті наслідки, які можуть виникнути.

Небезпека «тіньової» зарплати, як і «тіньової» зайнятості, полягає не тільки у тому, що бюджет недоотримує кошти, мінімізуються надходження до Пенсійного фонду, а В ПЕРШУ ЧЕРГУ в тому, що люди не матимуть змоги отримати пенсію, яка відповідає рівню їхньої реальної зарплати.

Тож вкотре закликаємо роботодавців та громадян зробити крок назустріч суспільству – легалізувати найману працю та відмовитись від «чорної» зарплати в «конвертах».

Ніжинський міськрайонний відділ Чернігівського обласного центру зайнятості
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: