Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині по Незалежності зводять житловий комплекс та облаштовують зливову каналізацію

Від будівельників — новий мікрорайон, від міста — ливнівка. За кілька останніх років у районі вулиці Незалежності відбулось чимало змін. Так, минулоріч пройшла реконструкція місцевого парку

ПОЗИЦІЯ


будівництво, житловий комплекс, Незалежності, каналізація, реконструкція


Від будівельників — новий мікрорайон, від міста — ливнівка

За кілька останніх років у районі вулиці Незалежності відбулось чимало змін. Так, минулоріч пройшла реконструкція місцевого парку. Нові доріжки, лавочки, урни та освітлення. А ще — встановлено пам’ятник Борцям за Незалежність.

Ініціювала реконструкцію міська влада на чолі з міським головою Анатолієм Лінником.

Роботи проводила чернігівська будівельна компанія «УкрСіверБуд». Саме вони розпочали зведення тут же, у мікрорайоні вулиці Незалежності, сучасного житлового комплексу.

Незабаром по Незалежності з’явиться і така необхідна тут зливова каналізація.

«Коробка першого будинку на фініші»

Свою роботу компанія «УкрСіверБуд» вже показала під час будівництва багатоповерхівок по вулиці Третій мікрорайон. Зарекомендувавши себе надійним партнером, «УкрСіверБуд» продовжив розбудову Ніжина.

На рахунку компанії десятки будинків у Чернігові, багатоповерхівки у Корюківці, Талалаївці, Сосниці, Козельці, Острі Козелецького району, Бахмачі, два будинки для медиків у Мені, триває будівництво у Носівці та Конотопі Сумської області. А також численні об’єкти інфраструктури: лікарні, школи, дитячі садочки тощо. І вже підходить до кінця зведення першої секції житлового комплексу по вулиці Незалежності у Ніжині.

Цегельні багатоповерхівки по Незалежності з індивідуальним опаленням в кожній квартирі. Двоконтурний котел дозволить не тільки самостійно регулювати температуру в приміщенні, а й забезпечить гарячу воду. А для Ніжина це велика справа. Адже гарячу воду тут подають тільки в опалювальний сезон, та й то не завжди.

— Вже перейшли на дев’ятий поверх, — про хід робіт розповідає Микола Медвідь, директор інвестиційної компанії «ЖИТЛОІНВЕСТ», яка виступає інвестором будівництва. — Повністю завершити коробку першого будинку плануємо за два місяці. А далі — розпочати зведення другої багатоповерхівки.

Ведуться роботи з облаштування зовнішніх інженерних мереж: водопостачання, каналізації, електро- та газопостачання.

Які квартири будуть у новобудові?

— Всього плануємо збудувати близько 400 квартир. Одно-, дво- та трикімнатні.

«Перенести на наступний рік голова не дав. І гроші знайшов»

— У районі вулиці Незалежності просто необхідно було облаштувати нову зливову каналізацію, — говорить Григорій Олійник, перший заступник голови Ніжинської міської ради. — Адже після колишнього будівництва частини багатоповерхівок у районі вода почала накопичуватись на проїзній частині. І її фактично не було куди відвести. Під час сильних дощів чи снігопадів на проїжджій частині утворювалось чи не озеро. Руйнувався асфальт. Треба було підійти по-хазяйськи і приймати фахове рішення , що робити з цією водою.

будівництво, житловий комплекс, Незалежності, каналізація, реконструкція

Зливова каналізація раніше існувала. Але вона була розрахована на водоприймальні колодязі, які часом забились. Не давали належного ефекту. Питання неодноразово розглядалось на технічних нарадах при міському голові. І саме він дав доручення вжити всіх заходів для проектування і початку робіт.

Сам проект вартісний. Близько дев’яти мільйонів. Тому й довелось звертатись до області. Проте через нестачу коштів була загроза, що проект не відбудеться. Хотіли перенести на наступний рік. Проте втрутився міський голова. І змогли віднайти кошти у міському бюджеті. На сьогодні всі кошти виділені в тому числі і міською радою.

Проект водовідведення стосується всієї вулиці Незалежності аж до Агротехнічного ліцею. І втому числі — будівельного майданчика, де на сьогодні зводять новий житловий комплекс. Перший етап включає облаштування інженерної мережі. Тобто водовідведення по проїжджій частині. Як поверхневе, тобто лотками, так і підземні трубопроводи і приймальні колодязі, — пояснює Григорій Михайлович, — Вся вода по вулиці збиратиметься у цю мережу і буде відводитись на природну територію якраз неподалік майбутнього житлового комплексу.

Перший етап розпочався ще минулого року. Завершення планується цьогоріч. І далі — другий етап проекту. Він включає в себе облаштування природного резервуару, такого собі озера. Це виділення земельної ділянки, проектування і будівництво резервуара для прийома води з вулиці Незалежності.

На сьогодні вже завершено проектування. І планується розпочати будівництво. Будівництво резервуару — це проект наступного року.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: