Завантаження ...
banner
banner

"Козацька гармата" на постаменті: у Ніжині може з'явитися новий пам'ятний знак

У Ніжині незабаром може з'явитися новий пам'ятний знак, напряму пов'язаний з історичним минулим нашого міста. Це – "Козацька гармата" на постаменті. Про її встановлення ведуться

пам'ятний знак, Ніжин, козацька гармата

Автор проекту - художник Стефанюк Олексій Олексійович

У Ніжині незабаром може з'явитися новий пам'ятний знак, напряму пов'язаний з історичним минулим нашого міста. Це – "Козацька гармата" на постаменті.

Про її встановлення ведуться розмови вже давно, і ось на останньому засіданні виконкому начальник управління культури та туризму Ніжина Т. Бассак висловила сподівання, що 14 жовтня, на День українського козацтва, пам'ятний знак таки вдасться встановити.

Утім, поки що без обіцянок. Т. Бассак підкреслила, що це ще у планах, втім сподівається, що все вийде. 

Встановити гармату планують на місці московської вежі, звідки йшов наступ московитів і гриміли штурми: біля Батуринського мосту (в народі – Базарний міст, який іде на вулицю Московську). Однак Т. Бассак зазначила, що попередньо робоча група хоче ще раз оглянути це місце, щоб остаточно впевнитися, чи дійсно воно найкраще підходить. 

Гармату виготовлено за кошти спонсора. А ось постамент, на якому її буде встановлено, за бюджетні. І саме з постаментом вийшла затримка. Але, за словами Т. Бассак, сподіваємось, питання скоро буде вирішено.

Розповідь доповнив Г. Дудченко: "Наразі з'ясовуємо з поставником всі робочі нюанси. Привезти цілісний камінь з Житомирської області коштує недешево.  Якщо все вийде, то питання вирішимо на днях, якщо ні – то з відкриттям пам'ятника доведеться відтермінувати".

Валентина Пильник
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: