Завантаження ...
banner
banner

Чи можна збільшити кількість ліжко-місць у Ніжинській міській лікарні?

Про це сьогодні, 17 вересня, на черговому засіданні виконавчого комітету розпові Анатолій Лінник. Так, Ніжинська центральна міська лікарня розрахована максимум на 390 ліжок. Повідомляє mynizhyn.com. Через реконструкцію центрального

коронавірус, ліжка, лікарня, медпрацівники

Про це сьогодні, 17 вересня, на черговому засіданні виконавчого комітету розпові Анатолій Лінник. Так, Ніжинська центральна міська лікарня розрахована максимум на 390 ліжок. 
 
Повідомляє mynizhyn.com.
 
Через реконструкцію центрального корпусу лікарні, зараз у лікарні 240 ліжок, з них 110 виділені для хворих на COVID-19. Інші задіяні для травматологічного відділення, кардіології і неврології, де знаходиться багато людей з інсультом тощо.
 
"Питання не у самих ліжках, а в медичному персоналі, - зазначає міський голова. - По нормативах на одного анастазіолога првинно припадати 10 ліжок... Медперсоналу не вистачає, медпрацівники по 12 годин чергують біля хворих на коронавірус, які потребують цілодобового нагляду...Фізично для збільшення кількості ліжок не вичтачає ні площі, ні медперсоналу".

Читайте також: У Ніжинській лікарні з COVID-19 лікують тільки жителів нашої громади
 
Також було зазначено, що деякі медпрацівники у Ніжинській міськлікарні, доглядаючи за хворими на COVID-19, вже по другому колу захворіли на коронавірус. 
 
Ніжинська районна лікарня не надає допомоги у розміщенні хворих, бо як пояснив заступник міського голови Ігор Алєксєєнко, у районній лікарні не вистачавє лікарів, які б обслуговували хворих з підозрою на коронавірус. Хоча згідно постанови МОЗ, Ніжинська районна лікарня входить до переліку лікарень другої хвилі, куди, в разі завантаженомсті базової лікарні, мають доставлятися хворі з підозрою на COVID-19. Але поки що лише Ніжинська міська лікарня приймає таких хворих.
 
Додамо, що зараз у міській лікарні перебувають тільки ті хворі на COVID-19, які потребують кисневої підтримки. Всі інші лікуються амбулаторно вдома під наглядом сімейного лікаря.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: