Завантаження ...
banner

Всесвітній День прибирання в Ніжині. Фото

«Побачив? Прибери!» 19 вересня 2020 року о 10:00 Україна разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу прийняла участь у найбільшій осінній акції приуроченій Всесвітньому дню прибирання

прибирання, Ніжин, акція, сміття

«Побачив? Прибери!» 19 вересня 2020 року о 10:00 Україна разом із мільйонами активістів зі 180 країн світу прийняла участь у найбільшій осінній акції приуроченій Всесвітньому дню прибирання «World Cleanup Day».

Для Ніжина та ніжинців акція також не пройшла даремно.
 
У нашому місті в рамках акції під керівництвом Всеукраїнського молодіжного руху "Let's do it, Ukraine" активісти прибирали 7 основних локацій, де зібрали не мало сміття, зокрема:

- У Графському парку, на чолі з координаторкою Світланою Бутенко, було зібрано 143 кг. сміття. 

- На узбіччі р.Остер, Набережній та НДУ імені М.Гоголя разом з координаторкою Юлією Кузьменко активісти зібрали 104,5 кг сміття.

прибирання, Ніжин, акція, сміття 


- По вул.Незалежності, навпроти парка Незалежності  працівники цеху прибиральників міста разом з координатором Андрієм Гомоляком прибрали цілу вантажівку сміття. 

- На локації з умовним позначенням «ТПО», яку координував Роман Гомоляко, було зібрано 47.5 кг. Сміття. 

- Алла Євтушенко координувала локацію біля теплотраси, що знаходиться поряд спортзали ЗОШ №9, та де під час прибіранн було зібрано 25 пакетів пластику, що дорівнює 75 кг. відходів. 

прибирання, Ніжин, акція, сміття

- Пройшовшись лісом по вул.Прилуцька, на чолі з координаторкою Юлією Стрілець, команда активістів зібрала 100 кг сміття. 

- А «переможцем» (як би це сумно не звучало) у кількості зібраного сміття стала лісосмуга на залізничному вокзалі, яку координувала Анастасія Щербина, прем'єр-міністр Ліги старшокласників. Саме на цій локації було зібрано аж 235 кг сміття. 

прибирання, Ніжин, акція, сміття

Локальні координаторки від Let's do it, Ukraine - Анжела Тимченко та Світлана Цюрток підбили загальні підсумки цьогорічного прибирання в місті Ніжин і ось такій результат ми отримали: 

- Усього долучилися до нашого прибирання 60 учасників.
- Ми зібрали 895 кг сміття.
- На переробку з нього піде - 665 кг. 
- Наймолодший учасник- екоактивістка, якій 2 рочки. 
- Найстарший екоактивіст мав поважний вік - 71 рік.

Бажаємо всім бути екосвідомими та здоровими. 

Організатори акції в Ніжині - Ніжинський міський молодіжний центр, ГО "Лабораторія Ініціативної Молоді", Ліга старшокласників м.Ніжина, КП ВУКГ. Акція неполітична та нерелігійна. Це найбільша всесвітня соціально-екологічна акція!!!

прибирання, Ніжин, акція, сміття

прибирання, Ніжин, акція, сміття

прибирання, Ніжин, акція, сміття

прибирання, Ніжин, акція, сміття
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: