Завантаження ...
banner

Знизили тарифи на теплопостачання у Ніжині

Рішення про встановлення тарифів на теплову енергію і постачання гарячої води від ТОВ «НіжинТеплоМережі» сьогодні приймали на засіданні виконавчого комітету. Повідомляє mynizhyn.com

тепло, тарифи, зниження

Рішення про встановлення тарифів на теплову енергію і постачання гарячої води від ТОВ «НіжинТеплоМережі» сьогодні приймали на засіданні виконавчого комітету.

Повідомляє mynizhyn.com.

Так тариф на централізоване опалення з 2036 грн знизився до 1801,08 грн/Гкал. Зменшення тарифу майже на 10%, як пояснила т.в.о директора НіжинТеплоМереж Любов Ісаєнко, зумовлене зменшенням ціни на газ на 27,4%. Але в той же час підвищилась ціна на електроенергію, мінімальна заробітна плата і соцвиплати.

Одночасно з цим є і погана новина. Нові знижені тарифи не можуть бути запроваджені у цьому місяці оскільки Верховна Рада не прийняла Закон № 2458 "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних". Даний закон врегульовує питання щодо укладення нових публічних договорів із споживачами з, а бо без утримання центрального теплового пункту. Зазначимо, що таких ЦТП у Ніжині 7.

Змінилася назва послуг, що надають тепломережі. 

Цей закон у ВР мають повторно розглянути вкінці жовтня. Тільки тоді можуть вступити у дію нові знижені тарифи.

Представники НіжинТеплоМереж сказали, що даний тариф є економічно обгрунтованим, а також додали, що в Ніжині зовсім не найвищий тариф на тепло. У Чернігові тариф на тепло трохи нижчий за наш, а у Прилуках вищий. 

Також Григорій Олійник зазначив, що вразі зменшення ціни на газ у Ніжині мають оперативно корегувати тарифи на теплопостачання.

Зараз все залежить чи прийме Верховна Рада новий закон і як буде змінюватися ціна на газ від якої найбільше залежить тариф на тепло. Детальніше з новими тарифами можна ознайомитися тут: "Про  встановлення тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання  та послуги з постачання теплової енергії та  постачання гарячої  води по товариству з обмеженою відповідальністю «НіжинТеплоМережі»".
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: