Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині мешканці двох будинків 4-й тиждень без світла. Відео

Продукти зберігають у знайомих, а телефони носять заряджати до сусіднього магазину. Мешканці двох будинків у Ніжині четвертий тиждень живуть без світла.Повідомляє suspilne.media

світло, будинки, електрика, вимкнення, Урожайний

Продукти зберігають у знайомих, а телефони носять заряджати до сусіднього магазину. Мешканці двох будинків у Ніжині четвертий тиждень живуть без світла.

Повідомляє suspilne.media.

18 мешканців двох будинків у провулку Урожайний в Ніжині 4-й тиждень живуть без світла.

«З роботи приходжу втомлена, свічку запалюю, щоб супчик підігріти, а він уже за день скис», - розповідає Наталія Алієва.
«У мене внучка ходить до школи, дистанційно навчатися ми не могли. По підручнику, що могли, трошки приклади розв’язували, трошки задачки писали, оце і все», - розповідає жінка.

Ніна Гілевич живе сама. Жінка каже, не може ані випрати речі, ані нормально помитися, бо вода нагрівається, коли працює котел. Він без світла не вмикається.

«Оце я захворіла, холодно ж в хаті. Я накидаю ту ковдру. Не тепло в хаті. Я звикла, щоб хоча б 17-18 було, а воно 16 усього. Так це ж сонце гріє у вікна. А якщо сонце не гріє, значить 13.»

Більшість продуктів зі свого холодильника жінці доводиться зберігати у знайомої, що живе неподалік. Заряджати свої мобільні телефони люди носять або теж до знайомих, або до магазину, що поруч.

Така ситуація склалася через борги Ніжинського комбінату хлібопродуктів. Йому належать мережі, якими електроенергія йде до будинків, де і живуть люди. Окремих договорів з «Енерою» та «Обленерго» вони не мають. Гроші за спожиту електрику платять комбінату, який розраховується з компаніями. Електропростачання відновлять, коли підприємство повністю погасить борги, сказала начальниця відділу ТОВ «ЕНЕРА ЧЕРНІГІВ» Юлія Дуда. Хлібокомбінат заборгував підприємству 76 тисяч гривень. З її слів, компанія не несе відповідальності за те, що світла немає в людей.

«Для того, щоб постачальник ніс якусь відповідальність, у нього повинен бути заключний договір зі споживачем. Договір, у першу чергу, на розподіл, потім договір на постачання. У нас єдиний договір – з цією юридичною особою», - сказала Юлія Дуда.

Не мають люди договору і з Обленерго.

«Ці споживачі не є нашими споживачами, вони відносяться до підприємства і до їх виробничої діяльності. Можливості територіально відключати підприємство, але не відключати населення в нас немає, тому що це стосується мереж внутрішніх підприємства самого», - сказав директор Ніжинського РЕМ Володимир Самсоненко.

Чернігівобленерго може підключити людей до своїх мереж і надавати їм електроенергію. Скільки це коштуватиме і скільки часу займе, Володимир Самсоненко точно сказати не може.

Нині комбінат хлібопродуктів у Ніжині очолює – Олексій Соломко. Його призначили 3 місяці тому. Чоловік каже, поки грошей, щоб погасити борги, нема. Щоб повернути світло людям, Олексій Соломко пропонує таке відокремити людей, поставити окремий лічильник, оформити у спільне користування трансформаторну підстанцію і переключити їх напряму.

За його словами, зараз головний інженер підприємства займається цим питанням.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: