Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині з'явиться соціальне таксі

Чи потрібне в Ніжині соціальне таксі? Погодьтеся, це питання кричуще, адже поряд зі здоровими людьми живуть люди з обмеженими можливостями і вони, зазвичай, мовчать про свої проблеми. «Соціальне таксі» -

соціальне таксі, кошти, сесія

Чи потрібне в Ніжині соціальне таксі? Погодьтеся, це питання кричуще, адже поряд зі здоровими людьми живуть люди з обмеженими можливостями і вони, зазвичай, мовчать про свої проблеми. 

«Соціальне таксі» - спеціально облаштований транспорт, обладнаний для перевезень людей на кріслах колісних та супроводжуючих осіб. І питання його придбання для Ніжина уже не раз підіймалося у стінах міськради і навіть виносилося на розгляд депутатських комісій.

І сьогодні, на сесії міськради депутат А. Сліпак в черговий раз повернувся до цієї потреби. Він зауважив, що депутати думали, що потрібно створювати спеціальну програму, але, як виявилося, в терцентрі Ніжина вже зазначена така послуга, тож вони можуть її надавати.

"За розрахунками терцентру, на придбання соціального авто потрібно 350 тисяч грн. Крім того, це несе зміни до штатного розпису і, уже на постійній основі, знадобиться близько 50 тисяч грн з міськбюджету щомісяця".

Постало питання: де взяти кошти на закупівлю авто?

Депутати висловлювали різні пропозиції: взяти з тих, що заплановані на ремонт будинку в Третьому мікрорайоні (близько 780 тис. грн), або взяти з резервного фонду, які планувались для ремонту майданчиків (115 тисяч). Було зазначено, що незабаром відбудеться перегляд бюджету за 9 місяців, тоді зможуть поповнити, де потрібно, а зараз використати кошти для закупівлі авто.

І. Коробка підкреслив, що потрібно вже зараз оголосити тендер, а гроші підшуковувати. З ними погодився Ю. Хоменко, який підсумував: "Потрібно надати доручення Управлінню соціального захисту оголосити тендер на очікувану суму".

Так і вирішили: не тягнути, а розпочати тендерну процедуру закупівлі авто. А на наступній сесії вже виділять на це необхідну суму коштів.

Валентина Пильник
Фото з мережі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: