Завантаження ...
banner
banner

Про ліквідацію військової частини у Ніжині. Відео

Призупинити всі дії, пов’язані з ліквідацією, та сприяти подальшому розвитку військової частини А4558 у Ніжині. Таке звернення до Президента України, голови Ради нацбезпеки та оборони

військова частина, ліквідація, депутати, сесія

Призупинити всі дії, пов’язані з ліквідацією, та сприяти подальшому розвитку військової частини А4558 у Ніжині. Таке звернення до Президента України, голови Ради нацбезпеки та оборони, голови комітету з нацбезпеки, голів ОДА та облради, нардепа за 209-им округом ухвалила на сесії Ніжинська міська рада.

Повідомляє suspilne.media.

Військова частина є базою зберігання, ремонту та модернізації зброї і техніки, яка перебуває на озброєнні ЗСУ. Працюють у ній понад 230 людей.

До контрольно-пропускного пункту військової частини А4558 у Ніжині вийшли два десятки працівниць. Усі вони проти її ліквідації.

«Ми виконуємо повністю всі роботи з озброєння. Наша техніка воює в АТО, у зоні бойових дій. У нас її забирають одразу ж. Вона навіть не стоїть у нас. Ми її ремонтуємо, приїжджають і забирають у нас військові», - каже Тетяна Різка.

«Ми працюємо для того, щоб захистити нашу державу, тому що у нас зараз дуже тяжкий період, дуже тяжке становище, і ми працюємо на оборону країни», - говорить Наталія Дегтяренко.

Жінка каже, їхню частину не один раз хотіли закрити.

«Коли настав 14-й рік, нас тоді вже практично почали скорочувати, але ми виявились потрібні для армії, ми залишки свої віддавали для оборони. Зараз, коли ми стали на ноги, коли ми стали оновлювати техніку… Не знаю, в чому суть і кому це в голову прийшло.»

Питання недопущення ліквідації військової частини обговорювали вчора на сесії міської ради.

«Не забувайте, що ми прикордонна область і з боку Росії ми знаходимось найближче. Перед Києвом ми перші, хто відчує будь-які наступи з боку Російської федерації», - сказав депутат міської ради Андрій Гомоляко.

«Оці наміри – це дно вищого керівництва, якому, на превеликий жаль, нація довірила в цей складний час керування державою», - висловився депутат міськради Ігор Шалай.

Депутати одноголосно підтримали звернення до президента України, голови Ради нацбезпеки та оборони, голови комітету з нацбезпеки, голів ОДА та облради, нардепа за 209-им округом. Вимагають призупинити всі дії, пов’язані з ліквідацією, повернути військову частину в підпорядкування Головного управління майна та ресурсів Міноборони, сприяти подальшому розвитку частини.

Мова про перенесення стратегічних військових об’єктів углиб країни йде не перший рік. Це необхідність, яку рано чи пізно треба реалізовувати, каже військовий експерт Михайло Жирохов.

«Тому що усі ці об’єкти знаходяться в радіусі ураження російської або білоруської (це одне й те саме) армій у випадку великої війни. Тобто, ураження не лише авіаційне або ракетне, але й ураження навіть артилерійської зброї», - сказав Михайло Жирохов.

За словами Жирохова, на обороноздатність області ліквідація військової частини у Ніжині не вплине.

Суспільне направило інформаційний запит до Генерального штабу Збройних сил, щоб дізнатися – чи дійсно в планах армійського керівництва є скорочення військової частини в Ніжині. Відповідь на запит ми поки не отримали.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: