Завантаження ...
banner

Ніжинця судитимуть за надання неправомірної вигоди поліцейському

Ніжинською місцевою прокуратурою 25 вересня 2020 року направлено до суду обвинувальний акт щодо мешканця міста Ніжина, який пропонував та в подальшому надав працівникам поліції неправомірну

хабар, поліцейський, водій, суд

Ніжинською місцевою прокуратурою 25 вересня 2020 року направлено до суду обвинувальний акт щодо мешканця міста Ніжина, який пропонував та в подальшому надав працівникам поліції неправомірну вигоду в сумі 2000 гривень за не складання щодо нього протоколу про адміністративне правопорушення за керування автомобілем у стані сп’яніння.

За даними слідства 26.08.2020 працівниками патрульної поліції Ніжинського ВП ГУНП в Чернігівській області було зупинено автомобіль, оскільки на ньому був відсутній задній бампер, передбачений заводом-виробником. В подальшому було з’ясовано, що водій перебував у стані алкогольного сп’яніння

За не складання щодо нього відповідних адміністративних матеріалів чоловік спочатку запропонував, а отримавши відмову від поліцейських «вирішити» питання без адмінпротоколу, поклав до службового автомобіля 2000 неправомірної вигоди. Вказані дії зафіксовано на службовий відеозаписуючий пристрій (бодікамеру).

Відповідно до частини 1 статті 369 Кримінального кодексу України за такі дії чоловіку може бути призначено покарано штрафом від однієї тисячі (17000 грн.) до чотирьох тисяч (68 000 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ніжинська місцева прокуратура
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: