Завантаження ...
banner
banner

Хабар у 2000 гривень: особі повідомлено про підозру

Ніжинською місцевою прокуратурою 25 вересня 2020 року повідомлено про підозру мешканцю села Адамівка Носівського району у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого

хабар, поліція, незаконна вирубка, прокуратура

Ніжинською місцевою прокуратурою 25 вересня 2020 року повідомлено про підозру мешканцю села Адамівка Носівського району у вчиненні ним кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України. Правоохоронцями чоловік підозрюється у пропонуванні неправомірної вигоди працівникам поліції.

За даними слідства, 3 вересня 2020 року підозрюваний запропонував працівникам поліції хабар у розмірі 2000 гривень за не документування факту незаконної порубки дерев. Вказані дії зафіксовано на службовий відеозаписуючий пристрій (бодікамеру).

З’ясувалося, що на земельній ділянці, що знаходиться на території обслуговування Держанівської сільської ради, чоловік самовільно спиляв 13 дерев породи береза та перевозив їх до місця свого проживання. При цьому, його незаконні дії були помічені мешканкою того ж села, яка і викликала поліцію.

Відповідно до частини 1 статті 369 Кримінального кодексу України за такі дії чоловіку може бути призначено покарано штрафом від однієї тисячі (17000 грн.) до чотирьох тисяч (68 000 грн.) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк від двох до чотирьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Ніжинська місцева прокуратура
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: