Завантаження ...
banner
banner

Скільки ще: багатоповерхівка по Космонавтів уже місяць без газу

До редакції сайту mynizhyn.com звернувся ніжинець зі своїм наболілим питанням: уже тривалий час багатоповерхівка по вул. Космонавтів, де проживає його мати, знаходиться без газу. Хлопець

газ, аварія, заявка, роз'яснення

До редакції сайту mynizhyn.com звернувся ніжинець зі своїм наболілим питанням: уже тривалий час багатоповерхівка по вул. Космонавтів, де проживає його мати, знаходиться без газу. 

Хлопець просить роз'яснення і допомоги. Ось що він розповів: "По вулиці Космонавтів, будинок 42, 5 під'їзд у одного стояка вже місяць немає газу, його відключали через пошкодження труби. Потім, щоб полагодити, треба було, щоб всі уклали договори.

Договір уклали, але вони знайшли іншу причину: сусід з 3 поверху не платить за газ, тож сказали, не підключать поки не заплатить. І хоч якось домовилися, щоб з боргом підключили, але знайшли знову проблему. Сусід нікого не впускає в квартиру.

Зверталися до Києва, там сказали, що заявка в обробці від 5 до 30 днів. То що виходить: знову місяць без газу сидіти? Наші депутати піаряться дорогою рекламою і не можуть зробити реально важливу справу. Зараз я перебуваю в армії, мама вдома сама, не знає, що робити, газу немає, а за транспортування платити то треба... Допоможіть!".

Журналісти mynizhyn.com за роз'ясненням звернулися до Ніжинського відділення ПАТ "Чернігівгаз".

Директор Володимир Хилько підтвердив, що така проблема, дійсно, існує. "Останнє намагання пустити газ до цього будинку було минулої п'ятниці, – зазначив Володимир Анатолійович. – Звернення від жителів цього будинку надходили неодноразово, раніше там трапилася аварійна ситуація і кран на стояку потребує заміни. Це платна послуга. Придбати той кран мають або мешканці будинку, або балансоутримувач. А ми замінимо. 

Але справа в тому, що в одну із квартир багатоповерхівки відсутній доступ. Її господар категорично не впускає до себе спеціалістів. А поки не буде здійснено це обстеження, я не дам команду "пуск" на подачу газу. Це неабияка відповідальність.  Я не знаю, як домовитися з цією людиною, аби він дозволив спеціалістам оглянути обладнання. Є балансоутримувач, є місцева влада, можливо, вони зможуть посприяти? Це питання уже обговорювалося і на нараді комунальників".

То чи довго ще будинок залишатиметься без газу? Чи хтось таки знайде спільну мову з впертим чоловіком з багатоповерхівки?

Валентина Пильник
Фото з мережі
 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: