Завантаження ...
banner
banner

Чи складали у Ніжині протоколи за порушення передвиборчої агітації?

Поліція стежить за дотриманням вимог виборчого законодавства. По області вже є перші протоколи та, навіть, кримінальні провадження за фактами підкупу виборців. В області вже викрито посадовця

порушення, агітація, вибори, поліція

Поліція стежить за дотриманням вимог виборчого законодавства. По області вже є перші протоколи та, навіть, кримінальні провадження за фактами підкупу виборців.

В області вже викрито посадовця райдержадміністрації, який може бути причетний до організації так званої «мережі скупки голосів», іншими словами «сітки», де громадянам в обмін на голос за одного із кандидатів пропонувалося отримати певну суму коштів. Вже проведено обшуки. Вилучені та досліджуються речові докази. Санкція ч. 2 ст. 160 КК України «Підкуп виборця, учасника референдуму, члена виборчої комісії, або комісії з референдуму» передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до шести років. Покарання загрожує і виборцю, який, наприклад,  прийняв пропозицію проголосувати за конкретного кандидата в обмін  на неправомірну вигоду. У разі виявлення  такого факту, виборець може сплатити чималий штраф, або ж потрапити за грати на строк до 2 років.

У м. Ніжині вже складено протокол за порушення благоустрою за розклеювання агітаційних листівок у не встановлених місцях.

"Окрім цього, – повідомила на сьогоднішній оперативній нараді 
 начальник Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко, – проводимо перевірку за повідомленням про використання агітаційних матеріалів на користь однієї із політичних партій з порушенням визначених законодавством вимог (не зазначено тираж, видавництво і т.д.). За результатами перевірки будуть вжиті заходи реагування до порушників.

Закликаємо учасників виборчого процесу не порушувати закон".  

Фото Олександра 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: