Завантаження ...
banner
banner

Чернігівщину "будуть атакувати" нові небезпечні штами грипу?

Цього «вірусного» сезону в Україні загалом і на Чернігівщині зокрема очікуються чотири нові штами грипу: «Канзас» (А/H3N2), «Брісбен» (А/Н1N1), «Колорадо» (належить до гілки B/Victoria) і «Пхукет»

віруси, грип, Чернігівщина, хворі

Цього «вірусного» сезону в Україні загалом і на Чернігівщині зокрема очікуються чотири нові штами грипу: «Канзас» (А/H3N2), «Брісбен» (А/Н1N1), «Колорадо» (належить до гілки B/Victoria) і «Пхукет» (належить до гілки  B/Yamagata). Про майбутню ситуацію з грипом повідомили у ВООЗ.

За прогнозами епідеміологів, упродовж наступного сезону на грип і ГРВІ в Україні перехворіють від 4,8 до 6,7 мільйона людей, пік очікується у грудні та наприкінці січня – на початку лютого 2020 року. Новими для України стануть два штами грипу – «Канзас» і «Брісбен».

Для вірусу «Канзас» (А/H3N2) до групи ризику належать нещеплені люди пенсійного віку. Для вірусу «Брісбен» (А/Н1N1) основна група ризику – це діти, люди працездатного віку з хронічними захворюваннями (з діабетом, бронхіальною астмою, ожирінням, іншими патологіями) та вагітні. В управліннях охорони здоров’я Чернігова та області від коментарів про грип утрималися.

Джерело: cheline.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: