Завантаження ...
banner
banner

Чудом вижив: у Ніжині школяр отримав опіки від високовольтних ліній

Про це на щотижневій оперативній нараді доповів головний спеціаліст Відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи Анатолій Іваницький

високовольтні лінії, підстанція, школяр, опіки

Про це на щотижневій оперативній нараді доповів головний спеціаліст Відділу з питань надзвичайних ситуацій, цивільного захисту населення, оборонної та мобілізаційної роботи Анатолій Іваницький.

Повідомляє mynizhyn.com.

"Проведено службове розслідування, щодо отримання невиробничого травматизму, а саме отримання опіків від електроструму на території підстанції по вулиці Молодогвардійській учнем 2 класу ЗОШ №12. Всі матеріали передано", - розповів Анатолій Петрович.

Головний спеціаліст відділу Наталія Марченко розповіла нам, що дана ситуація трапилася у Ніжині 28 вересня близько 18 години. Зі слів сусідів, які рятували школяра, дитина почала кричати і звати на допомогу. 

"Вони взяли свою особисту драбину, викликали поліцію і швидку. Поки служби їхали, школяра дістали з трансформаторної підстанції. У нього були опіки обох рук і ноги. Дитина була доставлена в реанімацію Ніжинської міської лікарні, а потім його перевезли до дитячої лікарні у Чернігові, - розповідає Наталія Петрівна. - У хлопчика виявили електротравму спричинену враженням високовольтним струмом. Загальна площа опіків до 6%".

Дитина залишилась без нагляду батьків, матір хлопчика вдалося відшукати через 2 години в стані алкогольного сп'яніння.

Працівники відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення провели службове розслідування із працівниками Ніжинського РЕМу і працівниками підстанції. Вдалося з'ясувати, що вини їхньої немає, підстанція огороджена і є попереджувальні знаки. Все сталося через бездоглядність матері.

Справу передали у службу в справах дітей.
 
"Сказали, що дитина чудом залишилась жива, зараз хлопчик досі перебуває у Чернігові. Його стан трохи кращий, але реабілітація буде дуже довгою", - каже Наталія Петрівна.

Наталія Нікітіна
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: