Завантаження ...
banner
banner

Чи були у Ніжині та районі порушення в день голосування?

Про те, як пройшов день голосування на місцевих виборах в Ніжині та районі, на оперативній нараді розповіла начальник Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко

день голосування, порушення, поліція

Про те, як пройшов день голосування на місцевих виборах в Ніжині та районі, на оперативній нараді розповіла начальник Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко:

"Поліцейськими було забезпечено охорону публічного порядку на всіх без виключення 71 дільничній виборчій комісії та 6 ТВК. Завдяки злагодженим діям, порушень не допущено. Голосування розпочалося вчасно, і так само вчасно закінчилось.

Протягом дня отримували кілька повідомлень про підозріле і незрозуміле, як на заявника, опитування, що проводять невідомі особи біля виборчої дільниці міста, проте з’ясувалося, що це були так звані «П’ять запитань від Президента України».

Не обійшлось і без порушень виборчого законодавства, щоправда не у Ніжині, а у одному із сіл Ніжинського району. За порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації відносно керівника органу місцевого самоврядування складено протокол за ст. 212-10 КУпАП, який буде розглядати суд. Санкція статті передбачає штраф у розмірі до 500 гривень.

Вцілому ситуацію із проведення на території обслуговування місцевих виборів 2020 рахуємо задовільною. Завдяки тому, що поліцейські багато уваги приділили профілактиці - вдалося уникнути грубих порушень виборчого законодавства, а постійна присутність поліції поблизу виборчих дільниць слугувала стримуючим фактором для тих, хто мав намір порушувати там публічний порядок".

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: