Завантаження ...
banner

У Ніжині вже рік відкрита кримінальна справа щодо рожевого пилу з Дружби Нової

Кримінальне провадження було внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019271180000169 від 16.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.241

рожевий пил, Дружба Нова, забруднення, кримінальна справа, суд

Кримінальне провадження було внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42019271180000169 від 16.10.2019 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.241 КК України (забруднення атмосферного повітря). Про це йдеться в ухвалі Ніжинського міськрайонного суду.

Повідомляє mynizhyn.com.

Згідно матеріалів кримінального провадження до Ніжинської місцевої прокуратури від Ніжинської міської ради у особі голови надійшла заява про те, що територія міста Ніжина підпадає під дію забруднення атмосферного повітря та навколишнього природного середовища внаслідок викиду червоних решток кукурудзяного походження з боку підприємства Філія Ніжинський Елеватор СТОВ «Дружба Нова».

В ході досудового розслідування допитано в якості свідків голову Ніжинської міської ради, депутатів Ніжинської міської ради, які здійснюють підприємницьку діяльність та четверо осіб, які скаржилися на погане самопочуття через наявність у повітрі сухої подрібненої речовини рослинного походження червоно-коричневого кольору.

29.10.2019 в період часу з 11 год 50 хв по 12 год 20 хв по вул. Шевченка в м. Ніжині біля будинку №107 проведено огляд місця події, в ході якого виявлено та вилучено суху подрібнену речовину рослинного походження червоно-коричневого кольору. Вилучена під час проведення огляду місця події суха подрібнена речовина рослинного походження червоно-коричневого кольору потрапляє в атомосферне повітря внаслідок можливих викидів, що здійснює філія Ніжинський Елеватор СТОВ «Дружба-Нова», що розташоване за адресою: Чернігівська область, м.Ніжин, вул.Носівський шлях, буд.№19-А.

Досудовим розслідуванням було проведено ряд слідчих дій, з метою встановлення всіх обставин кримінального провадження та необхідно првести додаткові процесуальні дії по встановленню наслідків спричиненої шкоди, а саме: створення небезпеки життю та здоров*ю людей чи довкіллю.

Слідчий зазначає, що у вказаному кримінальному провадженні спливає строк досудового розслідування, проте, виконати всі слідчі дії у встановлений законодавством строк не вдалося. Оскільки строк досудового розслідування відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 219 КПК України закінчується, то виникла необхідність у його продовженні на 6 місяців.

Суддя ухвалила продовжити строк досудового розслідування кримінального провадження на згаданий вище термін.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: