Завантаження ...
banner

Коли обранці Ніжина зможуть зайняти посади?

Конституційний суд України позбавив Національне агентство з питань запобігання корупції доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади

Конституційний суд України, державні реєстри, перевірка, результати місцевих виборів

Конституційний суд України позбавив Національне агентство з питань запобігання корупції доступу до державних реєстрів, необхідних для проведення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади до органів влади,  повідомляє 0462.ua. Без цієї перевірки жоден керівник державного органу не може бути офіційно призначений.

Про це повідомила пресслужба НАЗК.

Таким чином, Конституційний суд фактично заблокував реалізацію результатів місцевих виборів. Оскільки призначення кандидатів обраних на посади, зокрема голів обласних, районних рад та їх заступників, можливе лише після проходження ними спецперевірок.

Крім того, ні державні органи, а ні громадськість більше не мають відкритого цілодобового доступу до електронних декларацій посадовців, а НАЗК припиняє їхню перевірку, зберігання та оприлюднення.

Як стало відомо сьогодні, 30 жовтня, національне агентство із запобігання корупції відновило роботу Єдиного реєстру електронних декларацій. Це стало можливим після розпорядження Кабінету міністрів, прийнятого на позачерговому засіданні 29 жовтня.

Станом на ранок 30 жовтня Єдиний державний реєстр декларацій знову запрацював у повному обсязі. Сайт реєстру доступний для користувачів. У НАЗК розповіли, що відновили роботу реєстру після розпорядження Кабміну, пише suspilne.media.

"Кабінет Міністрів України на позачерговому засіданні, ініційованому Президентом, прийняв Розпорядження яке зобов’язало Національне агентство з питань запобігання корупції забезпечити відкритий цілодобовий доступ до публічної частини Єдиного державного реєстру декларацій. На виконання Розпорядження НАЗК поновило публічний доступ до Реєстру", – повідомила пресслужба НАЗК.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: