Завантаження ...
banner
banner

Річка Остер: несанкціоновані втручання заборонені!

Під час останнього обстеження русла річки Остер фахівці Деснянського басейнового управління водних ресурсів вкотре констатували наявність численних втручань у режим роботи водних об’єктів з боку

річка Остер, управління водних ресурсів, течія, втручання

Під час останнього обстеження русла річки Остер фахівці Деснянського басейнового управління водних ресурсів вкотре констатували наявність численних втручань у режим роботи водних об’єктів з боку сторонніх осіб. Ці несанкціоновані втручання вже призвели до погіршення течії річки та, як наслідок, екологічного стану водного об’єкту, що страждає від маловоддя останніх років.

У зв’язку з цим нагадуємо, що статтею 110 Водного кодексу України за порушення водного законодавства особами, винними у пошкодженні водогосподарських та гідрометричних споруд і пристроїв, порушенні правил експлуатації та встановлених режимів їх роботи передбачена дисциплінарна, адміністративна, цивільно-правова і, навіть, кримінальна відповідальність.

Крім того, як фізичні, так і юридичні особи зобов’язані відшкодовувати збитки, завдані ними внаслідок порушень водного законодавства, в розмірах і порядку, встановлених законодавством України (частина перша ст. 111 ВК України).

До того ж, адміністративну відповідальність за самовільне проведення гідротехнічних робіт, пошкодження водогосподарських споруд і пристроїв, а також за порушення правил експлуатації водогосподарських споруд і пристроїв передбачають й норми ст.ст. 60-61 чинного Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Тож, Деснянське басейнове управління водних ресурсів попереджає, що в разі виявлення фактів втручання у режим роботи водних об’єктів з боку сторонніх осіб відповідні матеріали будуть направлятися для подальшого розгляду органами прокуратури. 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: