Завантаження ...
banner
banner

Що з кисневими балонами у Ніжинській міськлікарні?

Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня» Олександр Костирко проінформував, що заплановано закупити ще 20 кисневих концентраторів, 10 з яких вже повинні надійти

кисень, балони, лікарня

Генеральний директор КНП «Ніжинська центральна міська лікарня» Олександр Костирко на щотижневій оперативній нараді проінформував, що заплановано закупити ще 20 кисневих концентраторів, 10 з яких вже повинні надійти у першій половині листопада.

Повідомляє mynizhyn.com.

Як сказав Олександр Костирко загально державні проблеми не обходять стороною і Ніжинську лікарню. На ринку відсутні допоміжні матеріали, які необхідні для подачі кисню з балонів, це, наприклад, зволожувачі. Також дане обладнання має високу вартість, яка за останні 2 місяців зросла майже в 6 разів. 

Динаміка госпіталізації пацієнтів за останні тижні значно збільшилась, збільшується кількість пацієнтів, які потребують інтенсивного лікуваня, балонного кисню. Витрати балонного кисню у Ніжинські лікарні сягають всередньому до 18-20 балонів за добу.

На даний час Ніжинська міськлікарня заключила ще один додатковий договір по забезпеченню киснем для того, щоб мати резерв для надання допомогии відповідно до протоколу. Також Олександр Костирко розповів, що зараз на електронних майданчиках додатково закуповується 50 кисневих балонів для того, щоб збільшити резерв кисневого оснащення.

Поки що лікарня забезпечена киснем, але в разі нагальної потреби на заправку балони повезуть власним транспортом з лікарні. Єдиний нюанс в тому, що кожен підрядник, який заправляє балони, вимагає, щоб ці балони відповідали вимогам підприємства і були налаштовані особисто підрядниками.

Ще з 50 балонами у Ніжинської лікарні буде ресурс, щоб вчасно заправляти вже використані балони. Кисневі балони майже щоденно відправляють на перезаправку.

"Зараз нам вкрай необхідний спеціаліст для роботи з кисневими установками, - говорить Олександр Костирко. - На жаль ті два працівника, які працюють у лікарні, фізично не справляються із великим об'ємом навантаження. Кисень розташований децентралізовано і 80-ти кілограмові балони потрібно постійно перевозити. Це важка фізична праця".

Олександ Костирко наголосив, що згідно з сучаними умовами, кисень у лікарні має бути централізованим. У Ніжинські лікарні вже почали розглядати можливість закупівлі великої ємкості, де буде зберігатись кисень. Від цієї ємкості кисень буде розводитиись по палатах до пацієнтів. 

Таке централізоване постачання кисню вже є в обласній лікарні.

Заступник міського голови Григорій Олійник сказав, що така технічна можливість у Ніжинській міськлікарні є і потрібно запрошувати спеціалістів та інженерів для вивчення цього питання і початку проектування.

Наталія Нікітіна
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: