Завантаження ...
banner
banner

Жителі Чернігівщини можуть безкоштовно пройти тест на ВІЛ

Зараз будь-який мешканець Чернігівської області може замовити слинний тест на ВІЛ поштою та пройти його самостійно вдома. Такий тест дуже простий у використанні, тестування триває 20 хвилин.

ВІЛ, тест, обстеження, діагноз

Зараз будь-який мешканець Чернігівської області може замовити слинний тест на ВІЛ поштою та пройти його самостійно вдома. 

Такий тест дуже простий у використанні, тестування триває 20 хвилин. Точність діагностики тестом OraQuick – 99 % за умови дотримання інструкції. Про це повідомляє БО “Чернігівська МЕРЕЖА”.

Тест є безкоштовним, пересилка – за рахунок отримувача. Замовити оральний тест на ВІЛ можна, скориставшись опцією “Хочу обстежитись” https://prozdorovia.in.ua/khochu-obstezhytys/ на сайті prozdorovia.in.ua.

Сайт запропонує користувачу пройти анкетування, аби дізнатись про власні ризики інфікування на ВІЛ, та замовити тест додому. 

Анжела Мойсеєнко, голова правління БО “Чернігівська МЕРЕЖА”, розповідає, що ж робити людині, якщо тест покаже позитивний результат: “В будь-якому випадку необхідно невідкладно звернутися до спеціаліста. По-перше, для точного встановлення діагнозу, необхідно буде ще пройти тести, вже у медичній установі. Крім того, будуть призначені додаткові аналізи для діагностики стану організму.

По-друге, людина може володіти необ’єктивною інформацією з приводу ВІЛ-інфекції: не розуміти шляхів передачі, що інфекція не є смертельною, не знати, що лікування існує. Тому обов’язково необхідно звернутися до фахівців.

По-третє, далеко не кожна людина знає, що при ВІЛ-інфекції можна отримувати безкоштовне лікування і жити повноцінним довгим життям. І ще момент – людина може просто потребувати психологічної підтримки. Адже це так важливо, коли у складний момент є поруч той, хто може знайти вірні слова. Наші соціальні працівники мають багаторічний досвід підтримки людей, які живуть з ВІЛ, тому зможуть супроводити до лікування та професійно проконсультувати».

Джерело: cheline.com.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: