Завантаження ...
banner

У справі з позовом до «Ніжинського комбінату хлібопродуктів» поставили крапку

Верховний Суд погодився із доводами прокуратури і залишив без змін судові рішення попередніх інстанцій про відмову у задоволенні позову одного з господарських товариств до «Ніжинського комбінату хлібопродуктів»

Верховний Суд, позов, «Ніжинський комбінат хлібопродуктів», прокурор

Верховний Суд погодився із доводами прокуратури і залишив без змін судові рішення попередніх інстанцій про відмову у задоволенні позову одного з господарських товариств до «Ніжинського комбінату хлібопродуктів» про припинення права постійного користування земельною ділянкою площею понад 11 га у м. Бахмач.

Вступ у розгляд вказаної справи здійснено Чернігівською обласною прокуратурою за результатами вивчення законності вибуття майна державного підприємства, що входить до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації, у приватну власність.

Прокурором у судах першої та апеляційної інстанції доведено необґрунтованість аргументів товариства щодо визнання за ним права користування спірною ділянкою у зв’язку із набуттям права власності на об’єкти нерухомості, що на ній розташовані.

Крім того, позивач не належить до кола осіб, які згідно із Земельним кодексом України можуть використовувати земельну ділянку на праві постійного користування.

На цій земельній ділянці продовжують перебувати об’єкти нерухомого майна, що є державною власністю та належать держпідприємству на праві повного господарського відання.

Крапку у цьому спорі поставлено Верховним Судом за результатами розгляду касаційної скарги позивача, яку Судом відхилено.


Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: