Завантаження ...
banner
banner

Яким чином поліцейські можуть стягувати штраф за порушення карантинних обмежень

Відсьогодні, 9 листопада, Ніжин – у червоній зоні карантину. На оперативній нараді начальник Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко повідомила, що поліція ще більш ретельно

поліція, обмеження, штрафи

Відсьогодні, 9 листопада, Ніжин – у червоній зоні карантину. На оперативній нараді начальник Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко повідомила, що поліція ще більш ретельно буде стежити за дотримання громадянами, підприємцями, посадовими особами встановлених обмежень: 

"Протягом останнього тижня у вечірній та нічний час було посилено патрулювання у місцях скупчення людей, в тому числі, біля кафе, барів, ресторанів, час відвідування яких обмежений.
 
Відповідальність за порушення карантину ніхто не відміняв. Мова йде про штраф від 17 тис. для громадян та від 34 тис. для посадових осіб.
 
У п’ятницю, 6 листопада, Верховною Радою України було прийнято закон про внесення змін до КУпАП. Статтю 44-3 КУпАП доповнено частиною другою, яка передбачає відповідальність за «Перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно». 
 
Штрафи за дане порушення (від 170 до 255 грн.) зможуть накладати і самі поліцейські на місці виявлення правопорушення. Це означає, що  складений протокол про правопорушення не потрібно направляти до суду. Поліцейський на місці зможе розглянути справу про адміністративне правопорушення та прийняти рішення про накладення штрафу.
 
За механізмом набрання чинності даним законом, він має бути підписаний головою ВРУ та Президентом України та оприлюднений у передбачений законом спосіб. Наступного дня після опублікування (ми очікуємо, що це буде вже до кінця цього тижня) зміни до КУпАП набудуть чинності і тоді покарання за свідоме ігнорування вимог щодо носіння захисних масок у будівлях та транспорті стане реальним.
 
До того часу всі протоколи, складені за ст. 44-3 КУпАП, направляємо на розгляд до суду. За минулий тиждень таких складено 11".
 
Присутні уточнили у представеника поліції, який саме механізм стягнення штрафу?
 
"Цей механізм відпрацьований давно, – пояснила І. Музиченко. В автопатрулях є теплові принтери, які друкують постанову про притягнення особи до відповідальності,. Порушникові вручаються реквізити для сплати штрафу.  Самостійно готівкові кошти, як штраф за будь-яке адмінпорушення, поліцейські не приймають. Особа сплачує за цими реквізитами і отримує квитанцію про сплату".
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: