Завантаження ...
banner

Нове кладовище у Ніжині будують біля залізниці

— Новий цвинтар буде біля корпусів лакофарбового заводу НІФАР, біля залізниці, — пояснює очільниця Кунашівського старостату Ніжинської ОТГ Любов Пелехай. — Це землі нашої сільради — 8 гектарів

будівництво, кладовище, НІФАР

— Новий цвинтар буде біля корпусів лакофарбового заводу НІФАР, біля залізниці, — пояснює очільниця Кунашівського старостату Ніжинської ОТГ Любов Пелехай. — Це землі нашої сільради — 8 гектарів. Але не в селі. До Кунашівки далеко — кілометрів п’ять. До Ніжина кілометрів 10.


Цвинтар призначений для поховання померлих мешканців Ніжинської об’єднаної громади. Територію уже розбили на квадрати та сектори, встановили стовпчики, провели воду, зробили доріжки, повідомляє Ніжинське комунальне підприємство «Виробниче управління комунального господарства». До 31 грудня 2022 року планують завершити роботи і встановити навіть світодіодні ліхтарі на сонячних батареях.

Рішення про будівництво нового «міста мертвих» Ніжинська міськрада прийняла ще в кінці грудня 2019 року. Запланувала на 2020 рік виділити суму понад 2 мільйони гривень. У квітні 2020 року провели тендер на будівельні роботи на суму більш ніж 13 з половиною мільйонів гривень. Перемогло підприємство ТОВ «Буденергомонтаж».

Споруджується новий цвинтар у зв’язку з наміром закрити кладовище в Ніжині по вулиці Прилуцькій.

Тамара Кравченко, тижневик «Вісник Ч» №45 (1799), 5 листопада 2020 року
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: