Завантаження ...
banner

Планові операції та госпіталізації заборонили. Коментар гендиректора Ніжинської міськлікарні

В Україні від 9 листопада заборонені у лікарнях планові операції та госпіталізації. Про це учора на брифінгу сказав головний санітарний лікар країни, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко, пише

планові операції, госпіталізації, заборона, коронавірус

В Україні від 9 листопада заборонені у лікарнях планові операції та госпіталізації. Про це учора на брифінгу сказав головний санітарний лікар країни, заступник голови МОЗ Віктор Ляшко, пише tvoemisto.tv.

«Україна переходить на другий етап реагування поширення коронавірусної хвороби. Продовжуємо розгортати кількість ліжок. З понеділка всі планові операції, госпіталізації у лікарнях заборонені. Лікарні можуть приймати виключно ургентних і хворих з коронавірусною хворобою. Ситуація вкрай напружена і не тільки в Україні», – наголосив Віктор Ляшко.

Замість 50 тисяч ліжок для хворих із Covid-19 в Україні мають розгонути до 80 тисяч ліжок. 80% із них мають забезпечити киснем.

Наступним, третім етапом реагування, буде розгортання мобільних шпиталів. 

То планових операцій не буде? Як бути людям, які чекали на операцію і вона для них життєво необхідна?

Журналісти сайту 
mynizhyn.com звернулися за роз'ясненням до генерального директора Ніжинської міськлікарні О. Костирка.

Олександр Михайлович пояснив: "У кожному правилі є виключення.  Є операції, які можна відтермінувати, а є такі, які потрібно робити.

Скажімо, у пацієнта, для того, щоб зрослися кістки після перелому, встановлено пластину, її треба видалити через певний термін і цей термін підходить. Ризикувати здоровям ніхто не буде і, звісно, операцію буде проведено.

Інша річ, якщо людина в період пандемії вирішила, наприклад, видалити грижу, з якою до цього жила років 20. Таке оперативне втручання проводитись не буде.

Тож 
одного шаблону не може бути, до всіх пацієнтів має бути індивідуальний підхід".

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: