Завантаження ...
banner

Платіжки за тепло здивували ніжинців: пониження тарифів не було?

У вересні Ніжинський виконком прийняв рішення про зниження тарифів НіжинТеплоМереж на тепло і гарячу воду. Тариф з 2036 грн знизився до 1801,08 грн/Гкал. Яким же було наше здивування, коли нещодавно

тарифи, НіжинТеплоМережі, платіжки

У вересні Ніжинський виконком прийняв рішення про зниження тарифів НіжинТеплоМереж на тепло і гарячу воду. Тариф з 2036 грн знизився до 1801,08 грн/Гкал. 
 
 
Повідомляє mynizhyn.com.

Яким же було наше здивування, коли нещодавно у платіжках тепломереж ми побачили за якою ціною рахують використані Гігакалорії. У платіжках за жовтень, коли вже мав діяти новий знижений тариф, вказана ціна 2036, 83 грн. Тобто тариф 2019 року. Як це розуміти?

тарифи, НіжинТеплоМережі, платіжки
тарифи, НіжинТеплоМережі, платіжки

тарифи, НіжинТеплоМережі, платіжки
 
З питанням чому ніжинці отримали платіжки зі старими тарифами ми звернулись до НіжинТеплоМереж.
 
Директор ТО "НіжинТеплоМережі" Любов Ісаєнко розповіла журналістам mynizhyn.com, що примінити нові тарифи до населення підприємство немає права, адже Верховна Рада не прийняла новий Закон №2458 "Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг". Цей закон має врегулювати питання щодо договір. Населення буде обирати за яким договором індивідуальним, загальним на будинок чи іншим хоче отримувати послугу з теплопостачання та постачання гарячої води. 
 
Поки цей закон не приймуть НіжинТеплоМережі не можуть застосувати для населення знижені тарифи. Платіжки з новими зниженими тарифами за жовтень отримали бюджетні установи та інші споживачі.
 
Варто також нагадати, що НіжинТеплоМережі мають намір збільшити тарифи, оскільки зросла вартість газу. Але і в цьому випадку до населення не зможуть застосувати завищений тариф, бо не прийнятий закон №2458.

Читайте також: У Ніжині мають намір підвищити тарифи на тепло і гарячу воду
 
"Від нас це не залежить, - каже Любов Миколаєвна. - Нафтогаз підвищує ціни на газ, Верховна Рада приймає нові закони і ми маємо виконувати і працювати в таких умовах".
 
Тож поки Верховна Рада не прийме Закон №2458 ніжинці будуть отримувати платіжки за тепло з ціною 2036, 83 грн в незалежності від того чи понизили тариф, чи підвищать його через тиждень на засіданні виконавчого комітету.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: