Завантаження ...
banner

Ремонтують ділянку дороги від Бобровицького до Ніжинського району. Фото

Усього плануємо відремонтувати 45 кілометрів територіальної дороги Т-25-27 Бобровиця - Свидовець - Новий Биків - Ічня, повідомляє Служба атомобільних доріг Чернігівської області. Це ділянка

догори, ремонт, програма президента

Усього плануємо відремонтувати 45 кілометрів територіальної дороги Т-25-27 Бобровиця - Свидовець - Новий Биків - Ічня, повідомляє Служба атомобільних доріг Чернігівської області. Це ділянка від Нового Бикова Бобровицького району до Монастирища Ніжинського району. Проєкт ремонту розрахований на два роки. Підрядники - ТОВ «ДС ПРОМ ГРУП» та «AzVirt» LLC.

У 2020 році ремонтується 16 кілометрів цієї "дороги життя". Це дві ділянки по 8 кілометрів:

1) від перехрестя з дорогою Р-67 Ніжин - Прилуки;

2) від межі Ніжинського та Борзнянського районів.

У 2020 році на цих кілометрах влаштовуємо шар регенерації та вирівнюючий шар асфальтобетону. Чим вже покращуємо проїзд.

У 2021 році ці 16 кілометрів закриваємо верхнім шаром асфальтобетону і продовжуємо ремонтувати решту 29 кілометрів.

Дорога ремонтується уперше за 50 років з часу її побудови. Прогресуюча ямковість, сітка тріщин, викривлення покриття, суцільне руйнуванням покриття - про всі ці негаразди забудуть водії після її ремонту. 

В процесі ремонту на цій дорозі:

- посилюється основа дороги за допомогою регенерації;

- влаштовується вирівнюючий та верхній шари асфальтобетону;

- укріплюються узбіччя;

- облаштовуються засоби організації безпеки дорожнього руху.

Дорога сполучає дві регіональні траси Р-67 і Р-68 з національною Н-07 Київ - Суми - Юнаківка. Забезпечує рух транзитного транспорту, в тому числі великовагового вантажного. З'єднує об'єкти національного і культурного надбання природно-заповідного фонду, в т.ч. з Ічнянським Національним парком, які входять до державного туристичного маршруту "Намисто Славутича", зі столицею України м. Київ. Забезпечує міжнародний автомобільний туризм. Ця дорога - соціально важливий об'єкт для місцевих жителів, це шкільний маршрут і маршрут екстреної медичної допомоги. 

В рамках програми президента України "Велике будівництво" у 2020 році у Чернігівській області заплановано охопити ремонтами 196 км доріг державного значення.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: