Завантаження ...
banner
banner

Ходили вулицею і просили їсти: як трьом дітям у Ніжині жилося з п'яною мамою

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету розглянули і прийняли рішення "Про негайне відібрання дітей". Повідомляє mynizhyn.com. Начальниця Служби у справах дітей Наталія Рацин розповіла

діти, мати, алкоголь, служба у справах дітей
Фото з мережі

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету розглянули і прийняли рішення "Про негайне відібрання дітей".

Повідомляє mynizhyn.com.

Начальниця Служби у справах дітей Наталія Рацин розповіла, що 16 листопада о 16 годині 50 хвилин до служби надійшло телефонне повідомлення про те, що у Ніжині троє дітей ходять по вулиці і просять їсти, а їхні батьки перебувають вдома у стані алкогольного сп'яніння.

діти, мати, алкоголь, служба у справах дітей

Спеціалісти служби негайно виїхали на місце, все підтвердилося тим більше ця сім'я вже перебувала на обліку. Ці троє діток перебувають на обліку у Службі у справах дітей, як такі, що опинилися у складних життєвих обставинах у зв'язку з тим, що батьки не виконують своїх батьківських обов'язків.

Сім'я вже перебуває у полі зору з лютого місяця 2020 року, оскільки мама зловживає спиртними напоями. Працівники служби вже виїжали туди не раз і проводили профілактичну роботу, викликали на засідання комісії з питань захисту прав дітей. Сім'я було взята центром соціальних служб сім'ї та молоді під соціальний супровід, але як показало 16 листопада будь-яка проведена робота службами результатів не дала.

На місце також викликали групу швидкого реагування з поліції і було зафіксовано, що мама дійсно знаходилась в стані алкогольного сп'яніння. Діти голодні, їсти вдома було нічого. Мало того, що мама була п'яна, вона була ще і агресивною.

На місці було прийняте рішення про негайне відібрання дітей, оскільки для їхнього життя і здоров'я була очевидна загроза. Родичі, а саме бабуся і дядько відмовилися взяти у сім'ю, тому дітей помістили до дитячого відділення Ніжинської міської лікарні.

Найстаршій дитині 13 років, середній - 7 рочків і найменшій - 5. У дітей в лікарні візьмуть ПЛР-тести на коронавірус, а потім їх помістять в Центр соціально-пихологічної реабілітації, де вони будуть перебувати максимум 9 місяців. Матір дітей хочуть позбавити у судді батьківських прав. Заяву до суду подадуть у семиденний термін.

Найстарша дитина не хотіла їхати з поліцейськами, дітей забирали з боєм, мама тримала їх за руки і ноги. Але коли діти вже були у поліцейській машині, найстарша запитала чи будуть у лікарні давати їсти...

Діти були повністю в педикульозі. Мама на другий день прийшла і просила пробачення, але служба у справах дітей не бачить виправлення. У матері буде рік, щоб виправитися після позбавлення батьківських прав. Через рік вона матиме право подати до суду на поновлення батьківських прав.

Два тижні назад працівники служби виїжджали до цієї сім'ї з тої ж причини. Тому дітям краще і безпечніше буде у Центрі. Для них будуть шукати нову сім'ю.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: