Завантаження ...
banner
banner

Про вуличкоми у Ніжині і фінансове заохочення для їхніх очільників

Раніше у Ніжині було 32 вуличні комітети. В основному їх очолювали люди похилого віку. Про це на черговому засіддання виконавчого комітету розповіла начальниця відділу з благоустрою

вуличкоми, голови, заохочення, гроші
Фото ілюстрове

Раніше у Ніжині було 32 вуличні комітети і в основному їх очолювали люди похилого віку. Про це на черговому засіддання виконавчого комітету розповіла начальниця відділу з благоустрою, роботи з органами самоорганізації населення та взаємодії з правоохоронними органами Наталія Бойко.

Повідомляє mynizhyn.com.

Зараз у місті залишилось 7 вуличних комітетів. І у Ніжині не поспішають ставати головами вуличкомів, адже це відповідальна робота і створити вуличний комітет не так просто із законодавчої сторони. 

У проекті рішення "Про заохочення голів органів самоорганізації населення за підсумками їх роботи  у 2020 році" на отримання фінансового заохочення подано список із чотирьох голів вуличних комітетів:

- Кулікова Ірина;
- Глазиріна Тамара;
- Криломака Галина;
- Хонда Олена.

Вони отримають по 3 тис. грн., а враховуючи податок у більше ніж 500 грн. на руки голови вуличкомів отримають по 2 тис. 415 грн. Як сазав Олександр Кодола ця сума досить незначна і можливо варто розглянути варіант щодо збільшення заохочувальної виплати.

Також, як розповіла Наталія Бойко, один із вуличкомів успішно очолює Наталія Рацин - начальниця Служби у справах дітей, але вона, як посадова особа немає права на отримання даної виплати. Наталія Борисівна працює головою вуличкому на громадських засадах. Цю посаду до Наталії Рацин очолювала її мама. Також ще один вуличний комітет у Ніжині очолює директор Ніжинського навчально-виховного комплексу №16 «Престиж» Валентина Градобик.

вуличкоми, голови, заохочення, гроші
Валентина Градобик і Наталія Рацин

У Ніжині не поспішають ставати головами вуличкомів, адже це відповідальна робота і створити вуличний комітет не так просто із законодавчої сторони. 

На наступний рік фінансовоїзаохочувальної підтримки для голів вуличкомів у Ніжині може не бути, але дане питання ще розглянуть і вивчать у Ніжинській міськраді.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: