Завантаження ...
banner
banner

Закон про штрафи за відсутність маски на обличчі у громадських місцях підписано

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким в Україні вводиться штраф за неносіння маски в громадських місцях - до 255 гривень. Про це повідомляє прес-служба Офісу

президент, маска, штрафи

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, згідно з яким в Україні вводиться штраф за неносіння маски в громадських місцях - до 255 гривень. Про це повідомляє прес-служба Офісу президента.

 
Що зі штрафами
 
Згідно з документом, громадян без захисних масок або респіраторів у громадських місцях (зокрема транспорті) на обличчі каратимуть штрафами від 170 до 255 гривень.
 
Як штрафуватимуть
 
Відтепер українців без захисних масок на обличчі зможуть штрафувати одразу на місці вчинення правопорушення – наприклад, у кав'ярнях чи транспорті. Раніше протоколи передавали в суд, а потім тільки вирішували, чи накладати на громадян штраф. Тому, згідно з судовими даними, лише 4% порушників були покарані за цією системою.
 
Хто буде штрафувати
 
А ось штрафувати будуть не тільки правоохоронці, а й працівники епідемічного контролю, а також представники органів місцевого самоврядування, бо саме на останніх покладається здійснення контролю за протиепідемічними заходами. Водночас рішення про накладення штрафу можна буде оскаржити протягом 10 днів.

За матеріалами unian.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: